- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pentru o masă de prânz delicioasă și consitentă, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza, a preparat în ediția din 22 februarie 2022 a emisiunii, o interesantă rețetă de obrăjori de vită în sos de vin și piure de cartofi cremos. ”Carnea de obraz de vițel o voi fierbe, cam trei ore, în vin, cu ceapă, morcov, cimbrișor și stoc de pui. Voi mai face un piure foarte cremos cu lapte și unt, dar si o saltă românească de primăvară cu multe legume”, a spus Nicolai Tand.
Chiar dacă timpul de preparare al acestei rețete este mai îndelungat, datorită tipului de carne ales, gustul final merită din plin așteptarea. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi această delicioasă rețetă din bucătăria lui Nicolai.
Citește și: Cartofi la cuptor în crustă de mălai
Obrăjori de vită în sos de vin și piure de cartofi cremos - Ingrediente
Rețeta se compune din două preparate, care la final se combină în același vas și se mai prepară la cupteo pentru întrepătrunderea gusturilor.
Ingrediente pentru obrăjori de vită in sos de vin:
- 500 gr obrăjori de vită
- 500 ml supă de pui
- 400 ml vin roșu
- 2 buc. ceapă
- 2-3 morcovi
- 2-3 căței de usturoi
- cimbrișor
- foi de dafin
- ulei de floarea soarelui
- unt
- sare și piper
- ceapă verde
- pătrunjel verde
Pentru piure de cartofi cremos:
- 500 gr cartofi
- 200 ml lapte
- 60 gr unt
- sare și piper
- 100 gr cașcaval răzuit
Obrăjori de vită în sos de vin și piure de cartofi cremos - Mod de preparare
Se începe cu prepararea obrăjorilor de vită care necesită 3-4 ore de fierbere și 15-20 de minute de gătire la cuptor împreună cu piureul cremos.
Cum se prepară obrăjori de vită în sos de vin
Se curăță carnea de tendoane și de grăsime, se porționează în bucăți mai mici, se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaia cu puțin ulei încins, până se sigilează pe toate părțile. Apoi se adaugă ceapa și morcovii, curățate și tocate mărunt. Se amestecă bine ingredientele pentru o călire uniformă și se adaugă vinul roșu.
Se adaugă 2 foi de dafin și 2 crenguțe de cimbrișor și se lasă îngredientele să fiarbă în vin, la foc de intensitate minumă, până când se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă supa de pui fierbinte și din nou se lasă ingredientele să fiarbă, sub capac, aproximativ 3 ore.
După acest interval, se scoate carnea de vită și se porționează în vase mici, tip ramekein. Sosul de vin cu supă se mai fierbe separat cu un cub de unt până când se reduce consistent.
Peste carnea din vase se adaugă ceapă verde și pătrunjel verde, tocate mărunt și reducția sosului de vin.
Cum se prepară piureul de cartofi cremos
Pentru piureul de cartofi se procedează în modul clasic. Se curăță cartofii se spală se toacă în cuburi și se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se pasează cu unt și lapte fierbinte. Se porționează piureul deasupra obrăjorilor de vită din vase și se adaugă cașcaval răzuit deasupra.
Citește și: Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de weekend, 30 ianuarie 2022
Se pun vasele la cuptorul încălzit la 175 de grade Celsius și se mai lasă 15-20 de minute.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de obrăjori de vită în sos de vin și piure de cartofi cremos, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.
Chiftele de șalău în sos de roșii cu iaurt grecesc și tahini. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 21 februarie 2... Ce nu știm despre copilul nostru, în funcție de vibrația interioară. Numerologul Corina Stratulat vine cu sfaturi...