Tajine de pui și paella cu pui și chorizo. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 martie 2022
În ediția din 15 martie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat două rețete cu carne de pui și aniume: Tajine de pui și paella cu pui și chorizo.
Publicat: Marti, 15 Martie 2022, 16:13 | Actualizat: Marti, 15 Martie 2022, 20:15Dacă este marți, în bucătăria de la Super neatza gătește chef Nicolai Tand, unul dintre îndrăgiții bucătari ai martinalului. În ediția din 15 martie 2022 a emisiunii s-au preparat mai multe rețete culinare pe bază de carne de pui, dar și multe alte ingrediente ce completează armonios gustul cărnii. Foarte apreciate au fost rețetele zilei: Tajine de pui și paella cu pui și chorizo, pe care le puteți prepara și voi acasă, dacă urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Tajine de pui și paella cu pui și chorizo - Ingrediente
Pentru ambele preparate, chef Nicolai Tand a folosit mai multe ingrediente comune, precum un stock din oase de pui și legume, carne de pui și condimente.
Pe aceeași temăIngrediente pentru rețeta de tajine de pui:
- 4 pulpe de pui
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 2-3 cepe
- 3 căței de usturoi
- 2 ardei roșii
- 1 ardei portocaliu
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 lămâi marinate
- 2 cartofi de mărime medie
- 1 morcov
- 100 gr măsline verzi fără sâmburi
- 500 ml stock de oase cu legume
- 1 linguriță de boia afumată
- 1 linguriță de coriandru macinat
- 1 linguriță de ghimbir răzuit
- 1/4 linguriță de curcuma
- sare și piper
- 1 legatura de patrunjel verde tocat
Pentru paella cu pui și chorizo:
- 1 pulpă de pui dezosată
- 350 gr chorizo
- 200 gr orez
- 150 gr mazăre
- 500 ml stock de oase cu legume
- sare și piper
- ulei de măsline
Tajine de pui și paella cu pui și chorizo - Mod de preparare
Se începe cu prepararea ingredientelor comune ambelor rețete.
Se dezosează o piîulpă de pui, care se va folosi la rețeta de paella, iar oasele se pun într-o oală cu aproximativ 1,5 litri de apă la fiert. Tot acolo se adaugă cotoarele de la ardei, cojile de la morcov, o ceapă tocată, o rădăcină de pătrunjel, puțin ulei și sare. Se fierbe un stock din oase cu legume care se va adăuga ulterior în cele două preparate.
Cum se prepară rețeta de tajine de pui
Pentru marinat carnea de pui se pun într-un recipient o ceapă tocată mărunt, 2 căței de usturoi, de asemeni tocați, câte o parte din condimentele enumerete în lista de ingrediente, apă și puțin ulei. Se lasă 10-15 minute la macerat, apoi se blendează și se adaugă peste carnea de pui porționată pentru tajine. Se mai lasă carnea la marinat în acest amestec aproximativ o oră.
Pe aceeași temăPentru a marina lămâile, se pune apă călduță într-un recipient, se adaugă puțin ulei, sare și felii de lămâie tăiate mai grosier. Se lasă aproximativ o oră la marinat.
După ce carnea s-a marinat, se pune la rumenit în ulei încins și se prepară bine pe toate părțile. Se transferă în alt vas și se lasă deoparte. În uleiul din vasul de pe foc se adaugă ceapa tocată, morcovul tocat. fâșii de ardei și se amestecă pentru a se pătrunde bine. Se mai completează cu puțin ulei, apoi se adaugă stockul de oase cu legume și carnea de pui. Se adaugă și cartofii curățați și tocați în cuburi și se lasă preparatul la fiert până când toate ingredientele sunt bine pătrunse. Se asezonează după gust cu condimente și se adaugă feliile de lămâie marinate.
La final de fierbere se va adăuga pătrunjel verde tocat mărunt.
Cum se prepară paella de pui cu chorizo
Carnea de pui dezosată se taie în fâșii și se asezonează cu sare și piper. Se prepară la tigaie în ulei până se rumenește frumos pe toate părțile, apoi se adaugă cârnații feliați. Se adaugă ceapă, ardei, usturoi, toate tocate mărunt, apoi orezul și se completează cu stockul de oase cu legume.
Pe aceeași temăCând orezul este aproape hidratat se adaugă mazărea și ardeii tocați mărunt, se condimentează după gust.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețetele de tajine de pui și paella cu pui și chorizo, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 15 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.