Rețetă de tort cu cremă de ciocolată albă și glazură, preparat de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un în cadrul îndrăgitului matinal, o delicioasă și spectaculoasă rețetă de tort cu cremă de ciocolată albă și glazură de ciocolată cu lapte, pe care a denumit-o ”Tort Paloma”
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 27 Noiembrie 2020, 13:21 | Actualizat: Vineri, 27 Noiembrie 2020, 14:07Pentru că este vineri, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul anilor, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de desert fabulos pentru răsfățul din weekend, o rețetă de tort cu cremă de ciocolată albă și glazură de ciocolată cu lapte, dar și cu un decor spectaculos.
Rețetele lui Vlăduț nu sunt deloc grele, iar explicațiile amănunțite sunt foarte utile pentru toate gospodinele care doresc să se inspire din bucătăria lui.
Ingrediente pentru Rețetă de tort cu cremă de ciocolată albă și glazură:
- Pentru o formă de 25 cm:
- 300 gr biscuiți
- 125-130 gr unt topit
- Pentru crema de ciocolată albă:
- 600 gr ciocolată belgiană, albă
- 20 gr gelatină
- 100 gr unt
- 600 gr frișcă naturală, neîndulcită
- Pentru glazura de ciocolată cu lapte:
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 200 ml frișcă naturală
- 30 gr unt
- Pentru servit:
- 250 gr mure sau fructe de pădure
- suc de lămâie
- 100 gr zahăr
- pentru decor: fructe
- macarons
Mod de preparare pentru rețetă de tort cu cremă de ciocolată albă și glazură
Se pregătește mai întâi baza tortului din biscuiți. Se macină biscuiții, se adaugă untul topit și se amestecă până la omogenizare, exact ca la rețetele de cheesecake.
Compoziția de biscuiți se întinde la baza formei de copt și se dă forma la frigider, sau la congelatăr până se pregătesc și celelalte ingrediente.
Pe aceeași temăPreparare cremă de ciocolată albă.
Ciocolata se pune într-un vas, la bain marie și se amestecă până se topește. Se stinge focul, se scoate vasul din cel cu apă și se adaugăuntul și gelatina hidratată. Se amestecă până se topește untul și se dispune gelatina uniform în compoziția de ciocolată. Se lasă la răcit.
Între timp, se bate frișca până devine fermă. Când ciocolata albă este răcită, se încorporează în ea, treptat, fișca bătută și coajă de lime răzuită fin. Crema de ciocolată albă, rezultată, se întinde uniform peste stratul de biscuiți din forma de tort. Se dă din nou forma la rece până când crema de ciocolată devine foarte fermă.
Preparare glazură de ciocolată cu lapte și dulceață de mure.
Murele se amestecă cu zahărul și sucul de la o lămâie și se fierb până se obține o dulceață cu un sirop consistent.
Pentru glazură, se pune frișca la încălzit și se lasă până aproape de punctul de fierbere. Se stinge focul, se adaugă ciocolata și untul în frișcă și se amestecă intens până la topirea ingredientelor și omogenizarea compoziției. Se lasă glazura de ciocolată albă să se tempereze, dar nu să se răcească de tot. Se scoate tortul de la rece, se îndepărtează inelul de la forma de tort și se nivelează frumos crema pe laterale.
Pe aceeași temăSe întinde deasupra cremei de ciocolată albă glazura de ciocolată cu lapte, lăsând-o să se prelingă frumos și pe laterale. Se dă din nou tortul la rece pentru a se întări glazura, apoi se poate decora după propria imaginație.
Deliciosul tort cu cremă de ciocolată albă și glazură de ciocolată cu lapte se servește cu dulceața de mure acrișoară și plăcut aromată, care va echilibra gustul dulce al cremei de ciocolată albă.
Nu uitați să vizualizați și videoclipul de mai sus, pentru a nu pierde detalii și sfaturi importante de la Vlăduț!