Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 1 aprilie 2022
În ediția din 1 aprilie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o rețetă de tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie, pe care l-a denumit ”Prăjitura Ramona”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 01 Aprilie 2022, 18:00 | Actualizat: Vineri, 19 Mai 2023, 09:05Pentru că vinerea este zi destinată rețetelor de desert în bucătăria de la Super Neatza, în ediția din 1 aprilie 2022, a îndrăgitei emisiuni, Vlăduț, i-a răsfățat pe matinali cu un deosebit tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie.
Este o rețetă minunată de desert pe care o puteți prepara și voi în weekend și să-i răsfățați pe cei dragi cu o porție generoasă din aceasta. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, explicate de Vlăduț în cadrul emisiunii.
Pe aceeași temăTort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie - Ingrediente
Aveți nevoie de câteva ingrediente simple pentru foiile de bezea cu nucă și alte câteva ingrediente pentru cremă și decor.
Pentru 4 blaturi cu diametrul de 25 cm :
- 10 albușuri
- 500 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 gr nucă măcinată
Pentru crema de vanilie:
- 10 gălbenușuri
- 200 gr zahăr tos
- 1 praf de sare
- 500 ml lapte
- 3 linguri de făină
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 350 gr unt cu 82% grăsime
- Citește și: Tort cupolă din ruladă cu șarlotă de căpșuni
Pentru decor:
- 150 gr zmeură
- 2-3 lingurițe cu nucă măcinată
Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie - Mod de preparare
Se începe cu crema de vanilie care necesită un timp de fierbere și apoi răcire.
Se amestecă într-un bol, la bain marie, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, făina și laptele până când rezultă o cremă consistentă. Se ridică bolul de deasupra vasului cu apă fiartă și se acoperă cu o folie. Se lasă crema la răcit. După răcire, se spumează untul moale și se adaugă treptat în cremă, împreună cu extractul de vanilie.
Pe aceeași temăÎn timp ce crema se răcește se prepară fole de bezea cu nucă.
Se mixează albușurile mai întâi cu un praf de sare până când devin cristaline. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până când se obține o bezea foarte fermă. La final, se încorporează nuca măcinată fin. Bezeaua cu nucă se împarte în patru părți care se coc la 180 de grade pentru 20 de minute.
Pe aceeași temăCum se asamblează minunatul tort de bezea cu nucă și cremă de vanilie
Se așază prima foaie de bezea cu nucă pe platoul de tort și se încercuiește cu inelul circular al forme de copt. Se întinde un sfert din crema de vanilie peste ea, apoi se așază a doua foaie de bezea. Se continuă cu a doua parte de cremă și se repetă procedeul până când se termină ingredientele. Cu ultima parte de cremă se decorează tortul de jur împrejur și deasupra.
Se presară pe laterale nucă măcinată, iar deasupra se decorează tortul cu zmeură.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante oferite de Vlăduț în ediția din 01 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.
Pe aceeași temă