Alertă din SUA! COVID, periculos la tineri: Virusul provoacă inflamarea plămânilor şi a vaselor de sânge din jurul lor
Preşedintele Donald Trump a decis să anuleze convenţia partidului republican care urma să-i confirme, oficial, candidatura la un nou mandat. Ştirea a venit în ziua în care Statele Unite au trecut pragul de patru milioane de contaminări cu noul coronavirus. Iar veşti proaste vin şi de la OMS.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 24 Iulie 2020, 09:33 | Actualizat: Vineri, 24 Iulie 2020, 10:22Chiar şi tinerii care au trecut uşor prin boală ar putea rămâne cu sechele pe termen lung.
Evitaţi să vă îmbolnăviţi de Covid-19! Deoarece, chiar dacă nu veţi muri şi chiar dacă nu veţi ajunge în spital, un număr semnificativ de oameni, chiar oameni tineri, au mari greutăţi pentru a se restabili, deplin şi rapid, după această boală.
Virusul provoacă inflamarea plămânilor şi a vaselor de sânge din jurul lor, ceea ce poate afecta chiar şi funcţionarea inimii. Procesul de revenire la normal este lung şi anevoios. Persoanele tinere, care speră să treacă repede peste urmările bolii, pot constata că viaţa lor nu mai este cea dinainte.
Din această cauză, o mulţime de oameni suferă, pe termen lung, de oboseală. Li se pare foarte greu să meargă din nou la sală. Sunt epuizaţi doar după ce urcă şi coboară scările. Şi este vorba de oameni tineri, dintre care mulţi se restabilesc foarte lent.
Cel mai sigur este ca infectarea să fie prevenită cu orice preţ, prin măsurile de protecţie cunoscute.
S-a convins de aceasta şi preşedintele Donald Trump care a anunţat anularea Convenţiei Naţionale Republicane, la care urmau să ia parte mii de oameni. Convenţia era programată luna viitoare în Florida, unde pandemia este, acum, în creştere accentuată.
Trump şi-a anunţat decizia după ce s-a aflat că un militar din unitatea care operează elicopterele prezidenţiale a fost testat pozitiv.
Armata precizează că tânărul NU a fost în contact direct cu elicopterele. Pandemia pare, oricum, să scape de sub control în Statele Unite. Covid-19 va fi, anul acesta, una din principalele cauze de deces din ţară, potrivit statisticienilor. Centrele de testare sunt aproape copleşite iar anchetele epidemiologice nu mai ţin pasul cu propagarea virusului.
O speranţă poate veni din Franţa, unde se studiază o metodă de depistare a infecţiei similară cu etilotestul folosit de poliţia rutieră. Oamenii ar sufla într-un aparat şi ar afla rezultatul testului în mai puţin de un minut.