Antena Căutare

S-a petrecut o catastrofă! Coronavirusul ar proveni din Spania, găsit în conductele de scurgere și apele reziduale încă din 12 martie 2019

Se schimbă tot! Coronavirusul nu ar proveni din China, ci din Spania! O descoperire care a tulburat lumea cercetătorilor arată că în Barcelona s-ar fi descoperit primele eșantioane de COVID-19, în apele reziduale din canalele de scurgere, încă din 12 martie 2019.

S-a petrecut o catastrofă! Coronavirusul ar proveni din Spania, găsit în conductele de scurgere și apele reziduale încă din 12 martie 2019
S-a petrecut o catastrofă! Coronavirusul ar proveni din Spania, găsit în conductele de scurgere și apele reziduale încă din 12 martie 2019

Un profesor de la Universitatea Oxford surprinde faptul că reziduurile de COVID-19 s-ar fi gasit în canalele de scurgere, apă din care ar fi ajuns la suprafață și a contaminat globul.

„O parte dintre acestea trimite la studiile care au identificat cele mai timpurii probe recognoscibile de SARS-CoV-2, iar majoritatea provin din conductele de scurgere. Acestea sunt studiile despre ce se găsește în conductele de scurgere și apele reziduale.

Nu este nimic nou în asta, deoarece managementul și ingineria apelor sunt parte a sistemului public de sănătate. Și este binecunoscut că unii agenți patogeni trec în apele reziduale după ce ajung în toatele, apoi în apele reziduale și în apele de suprafață și acționează ca un fel de indicator”, transmite profesorul Tom Jefferson.

În Spania s-a descoperit cel mai timpuriu coronavirus

Cel mai timpuriu eșantion provine din Barcelona, din Spania și datează din 12 martie 2019, explică profesorul Tom Jefferson.

Da, ne-au mințit! În laboratorul din Wuhan s-a petrecut o catastrofă din octombrie 2019. SRI-ul american nu a mai putut identifica nicio conversație dintr-odată: "s-a întâmplat o nenorocire!"

„Avem o serie de studii care ridică diferite ipoteze deoarece descoperirile trebuie confirmate. Cel mai timpuriu eșantion provine din Barcelona, din Spania și datează din 12 martie 2019. Acesta precede cu 11 luni primul caz de coronavirus din Barcelona, dacă aceste rezultate sunt confirmate.

Avem alte studii, precum cele din Brazilia și din nordul Italiei, care arată un model similar, dar mai târziu. Știm, de exemplu, că în Franța a existat un caz de COVID-19 la sfârșitul lui decembrie. Asta ar sugera că aria de răspândire a virusului a fost mult mai largă și a apărut mai timpuriu față de cum știam.

Și nu cunoaștem locul de unde a apărut, cum s-a adaptat și când s-a adaptat. Sunt trei teorii diferite cu privire la aceste lucruri, dar sunt doar teorii”, adaugă acesta.

Se exclude total ipoteza potrivit căreia cornavirusul ar fi existat înainte de sfârșitul anului 2019

„Rezultatele exclud orice scenariu care presupune că SARS-CoV-2 s-ar fi aflat în circulație cu mult înainte să fie identificat și că astfel ar fi putut să infecteze segmente mari de populație”, au scris cercetătorii în raportul lor, publicat apoi într-un jurnal științific.

Oamenii de știință au studiat secvențele genetice ale virusului cu ajutorul bazei de date globale. Ei au studiat eșantioane prelevate în perioade diferite și în zone diferite ale globale, iar rezultatul a arătat că virusul a început să infecteze oameni doar la finalul lui 2019.

Testele COVID-19 au ieșit pozitive pentru o capră, un fruct pawpaw și o oaie în Tanzania. Președintele atrage atenția asupra testelor: "Se întâmplă ceva!"

„Rezultatele noastre arată că estimările anterioare au fost corecte, iar toate secvențele genetice arată un strămoș comun al coronavirusului la finalul anului 2019, fapt ce confirmă teoria că virusul a infectat omul undeva în decembrie 2019”, au scris cercetătorii.

Oamenii de știință au găsit dovezi ale răspândirii rapide, dar nicio dovadă că virusul își mărește capacitatea de infectare sau asprimea simptomelor.

Aceștia au mai găsit dovezi genetice care sprijină ideea că virusul infectase oameni în Europa și Statele Unite înainte ca primele cazuri să fie raportate în aceste regiuni în ianuarie și februarie 2020. Pe de altă parte, cercetătorii spun că va fi imposibilă găsirea „pacientului zero” în vreuna dintre aceste țări.

Vila de pe Costa de Azur care i-a aparţinut lui Sean Connery în anii 1970, scoasă la vânzare pentru 30 de milioane de eu... „Eu 23 de ani, el 55! Mami a fost supărată foc! Ea e mai tânără decât el”. O femeie a povestit cum s-a îndrăgostit de un...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x