A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
O femeie a trecut printr-un adevărat coșmar după o masă în oraș. Iată ce i-a fost pus în pahar.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 02 Mai 2024, 18:12 | Actualizat: Joi, 02 Mai 2024, 18:12O femeie din Italia a fost la un pas să-și piardă viața, după ce a comandat un pahar de vin în timp ce lua masa în oraș. Aceasta se afla într-un restaurant cu specific chinezesc din Milano și se bucura compania prietenului său.
Pe aceeași temăA suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
Femeia, în vârstă de 51 de ani, a simțit arsuri puternice pe gât și a fost nevoită să cheme ambulanța, după ce a luat o gură din paharul de vin adus de chelner.
Ea a suferit arsuri grave la nivelul cavității bucale, a gâtului și a esofagului. Consecințele ar putea fi deosebit de grave și chiar pe termen lung. Autoritățile au deschis deja o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.
În urma investigațiilor s-a ajuns la concluzia că, în loc de vin, în paharul femeii era, de fapt, detergent. Potrivit unei surse, în frigiderele în care țineau sticlele de vin, cei de la restaurant depozitau și sticlele de detergent.
Pe aceeași temăDin neatenție, ospătarul a turnat dintr-o sticlă de detergent în paharul clientei, în loc să pună vin. În urma acestui incident, cel care deține restaurantul este acuzat de vătămare din culpă.
Ceea ce trebuia să fie un timp de calitate petrecut cu o persoană dragă, s-a transformat într-un adevărat coșmar. Femeia de 51 de ani putea să-și piardă viață din cauza unei neatenții.
Ce se întâmplă în cazul ingerării substanțelor toxice
Orice fel de detergent reprezintă o substanță toxică pentru om. Dacă la adulți există șansa de a supravieții, în cazul copiilor este mult mai grav. Potrivit medicilor de la Regina Maria: „Cele mai multe accidente se întâmplă copiilor cu vârsta sub 5 ani, cu maximum de intoxicații accidentale între 12 luni și 3 ani, vârsta marilor explorări, mai ales în cazul baieților.”
Însă aceștia avertizează și în privința adolescenților: „Nu trebuie neglijată categoria de vârstă 13 - 18 ani (adolescenții) și tentativele suicidare, din păcate din ce în ce mai frecvente.”
Intoxicațiile acute reprezintă urgențe majore. Medicii țin să precizeze faptul că prima jumătate de oră după ingerarea substanțelor toxice este decisivă pentru evoluția stării pacientului.
„În România apar și dispar numeroase produse de uz casnic pe piață, de prea puține ori departamentele de toxicologie ale spitalelor fiind informate asupra compoziției acestora.”
Pe aceeași temăÎn cele mai multe tipuri de detergenți se regăsesc substanțe tensioactive, anionice și diverși aditivi. Intoxicațiile se produc prin ingestie accidentală. Astfel că, „poate apărea o iritație digestivă, mai mult sau mai puțin severa, în funcție de cantitatea ingerată”.
În cele din urmă vor apărea de la vărsături alimentare, până la vărsături bilioase, dar și dureri abdominale, iar ulterior scaune diareice. Toate acestea duc la deshidratare acută și chiar acidoză metabolică.