De ce nu trebuie să folosești folie de aluminiu (staniol) ca să acoperi resturile de mâncare pe care le pui în frigider
Folia de aluminiu (stanion) nu trebuie folosită atunci când vrem să acoperim diferitele resturi de mâncare pe care urmează să le punem în frigider, iar explicația te va surprinde.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 23 Martie 2022, 14:37 | Actualizat: Miercuri, 23 Martie 2022, 23:04Atunci când vrem să punem în frigider resturi de mâncare recurgem, de cele mai multe ori, la o bucată de foliu de aluminiu. Specialiștii trag un semnal de alarmă și explică de ce aar trebui să renunțăm la acest obicei și de ce este acesta extrem de periculos.
De ce nu trebuie să folosești folie de aluminiu (staniol) ca să acoperi resturile de mâncare pe care le pui în frigider
Mâncărurile gătite rezistă în jur de patru zile în frigider, dacă sunt puse în vase acoperite. Atunci când nu folosim casolete sau folie alimentară, folia de aluminiu (staniol) pare să fie o o altă variantă extrem de utilă și la îndemână. Totuși se pare că acest obicei poate pune sănătatea în pericol, iar motivul este cât se poate de clar.
Pe aceeași temăAșa cum oamenii au nevoie de aer ca să respire, tot la fel și bacteriile au nevoie de aer ca să supraviețuiască și să se înmulțească.
Unele, precum stafilococii sau Bacillus cereus, cele care pot da probleme grave de sănătate, produc toxine care nu sunt mereu distruse de temperaturile înalte de gătit. Atunci când o mâncare fierbinte este lăsată afară pentru mai mult de două ore, bacteriile se înmulțesc rapid, potrivit Washington State Department of Health.
Pe aceeași temăAtunci când folosim folie de aluminiu se produce ceva similar. Mptivul? Casoletele, farfuriile sau diferitele recipiente folosite la depozitarea mâncării în frigider nu vor fi complet acoperite, motiv pentru care aerul va pătrunde ușor în interior și va grăbi înmulțirea bacteriilor.
„Atunci când aerul este prezent, bacteriile se vor înmulți rapid. Tocmai de aceea ar trebui să alegem mereu să folosim recipiente care se închid cât mai bine. În mod contrar, mâncarea se va strica mult mai repede decât de obicei”, a spus Lindsay Malone, un cunoscut dietetician de la Clinica din Cleveland (Statele Unite ale Americii), potrivit celor de la rd.com.
Iată de ce nu trebuie să folosești folia de aluminiu (staniol) ca să acoperi resturile de mâncare pe care urmează să le pui în frigider. Cele mai potrivite sunt casoletele din sticlă sau din plastic fără BPA, care conțin un capac ce se închide etanș. În locul foliei de aluminiu poți folosi folie alimentară.