De ce sucurile sau berea la sticlă au gust mai bun față de cele în recipiente de plastic. Explicația pe care nu mulți o știu
De ce sucurile sau berea la sticlă au gust mult mai bun în comparație cu cele în recipiente de plastic? Descoperă explicația pe care nu mulți o știu.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 15 Octombrie 2022, 14:53 | Actualizat: Sambata, 15 Octombrie 2022, 16:32- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu siguranță ai observat măcar o dată în viață sau ai auzit pe cineva în jur spunând că sucurile acidulate sau berea la sticlă au un gust mult mai bun față de produsele vândute în recipiente de plastic. Află în rândurile de mai jos care este explicația acestui fenomen. Nu mulți știu care este motivul pentru care există această diferență de gust.
De ce sucurile sau berea la sticlă au gust mai bun în comparație cu cele în recipiente de plastic. Explicația pe care nu mulți o știu
Nimic nu se compară cu prima înghițitură de suc sau de bere pe care o iei imediat după ce ai deschis sticla. Totuși, ai observat vreodată faptul că acest gust nu este același dacă alegi să cumpere sucuri sau bere la sticle de plastic? Dacă răspunsul este da, atunci află că papilele tale gustative nu te-au păcălit. Acest fenomen are și o explicație, care este una cât se poate de simplă.
Pe aceeași temăMarile companii producătoare de bere sau de sucuri susțin că rețeta este aceeași pentru toate produsele și că diferă doar ambalajul. Atunci, de ce există gustul diferit între băuturile la sticlă și cele în recipiente de plastic?
Potrivit oamenilor de știință, plasticul este mult mai permeabil la dioxidul de carbon (CO2) în comparație cu sticla sau cu aluminiul, motiv pentru care „acidul” se pierde mult mai ușor la berea și sucurile din recipiente de plastic.
Pe aceeași temăMai mult decât atât, atunci când lași o sticlă de plastic cu suc în frigider ai putea să observi că, după un timp, produsul și-a schimbat gustul și capătă parcă o aromă de „plastic”. Acest lucru este cauzat de acetaldehida conținută de ambalaje, ce poate da un gust „ciudat” sucului tău, arată cei de la rd.com.
Așadar, sucurile acidulate sau berea chiar au un gust mai bun dacă sunt la sticlă sau la doză de aluminiu, în comparație cu produsele la recipiente de plastic. Singurul dezavantaj este faptul că sticlele de plastic au o cantitate mică de băutură și sunt mult mai grele. O alternativă sunt dozele de aluminiu, în care sucurile nu își schimbă gustul la fel de puternic ca în cazul sticlelor de plastic.