Ornamente simbolice pentru masa de Paște. Ce să nu-ți lipsească de pe masă
Ornamente simbolice pentru masa de Paște. Ce să nu-ți lipsească. Află din articolul de pe a1.ro cum să îți decorezi masa de Paște pentru a-i întâmpina pe cei dragi așa cum se cuvine.
Publicat: Miercuri, 24 Aprilie 2019, 13:27 | Actualizat: Miercuri, 24 Aprilie 2019, 14:20Ornamente simbolice pentru masa de Paște. Ce să nu-ți lipsească. Află din articolul de pe a1.ro cum să îți decorezi masa de Paște pentru a-i întâmpina pe cei dragi așa cum se cuvine.
În Săptămâna Mare, toate pregătirile sunt în toi în casele creștinilor care vor să întâmpine așa cum se cuvine sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos. Pe lângă curățenia ce se face în case și cumpărăturile necesare pregătite pentru masa de Paște, gospodinele vor în același timp să aibă mase de Paște frumos decorată, ba chiar și casa.
Florile, crenguțele înmugurite de salcie și ouăle vopsite sunt întotdeauna cele mai frumoase ornamente pentru masa de Paști. Fie că ai sau nu musafiri, decorează masa de Sărbătoare și nu uita să pui în centrul mesei lumânările aduse de la biserică din noaptea de Înviere.
Ornamente simbolice pentru masa de Paște
De Paște, pe lângă bucatele tradiționale pe care le pregătești pentru masa în familie, nu uita că și decorațiunile de pe masă joacă un rol important. Prin intermediul lor, spiritul sărbătorii Învierii Domnului e mai pregnant, aducându-ne bucurie în suflet.
Oricât de modern sau, din contră, tradițional vrei să fie decorul de pe masă, nu trebuie să lipsească ouăle roșii, alături de ouă vopsite și în alte culori, lumânări, crenguțe de salcie, colaci împletiți și câteva flori, de preferat flori de primăvară, precum narcise, liliac, lalele sau lăcrămioare.
Ouăle roșii ne reamintesc de sacrificiul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Lumânările semnifică speranță și rugăciune, curățire sufletească și smerenie. Florile reprezintă bucuria Învierii Domnului și speranța pe care ne-o aduce în suflete.
Chiar dacă masa de Paște trebuie să fie în culori festive, este indicat să nu alegi mai mult de 2-3 culori pe care să le combini armonios. Pentru primăvară poți alege niște nuanțe pastelate de turcoaz, verde, galben roz, bleu și portocaliu.
Pentru a scoate în evidență aceste decorațiuni, alege să utilizezi o față de masă albă, simplă. Dacă dorești, poți alege niște tacâmuri simple de argint sau chiar unele colorate pe care să le așezi pe șervete în culori calde. Pune pe masă, lângă tacâmuri și câte o floare care să aducă miresme proaspete pentru musafiri.
Pe masă, în mijloc, lângă pască și ouăle roșii, mai poți așeza un coșuleț cu bomboane sau dulciuri pentru copii. Nu uita și de prezența unui iepuraș pe masă, fie el din plastic sau oricare alt material, chiar și ciocolată, colorat sau argintiu, pentru a se potrivi perfectul cu restul culorilor alese pentru decor.
Iepurașul de Paște este un simbol al fertilității și al primăverii, fiind împrumutat din tradiția anglo-saxonă. Se spune că în Joia Mare el aduce ouăle de Paște colorate și le ascunde prin grădină pentru a fi mai apoi găsite de copii. Dacă invitații care vin la masa e Paște vin însoțiți de copii lor, poți organiza o adevărată vânătoare de ouă haioasă, cu premii delicioase, spre distracția celor mici. Cei câștigători pot primi baloane sau ouă și puișori de ciocolată.
Sursă foto: pinterest.com