Antena

Un bărbat a făcut o descoperire neașteptată, chiar în timp ce își plimba câinele pe plajă. Omul a dat peste o adevărată „comoară”

Un bărbat a făcut o descoperire neașteptată, chiar în timp ce își plimba câinele pe plajă. Omul a dat peste o adevărată „comoară”. A pozat totul și a arătat dovada.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 24 Iunie 2024, 14:27 | Actualizat: Luni, 24 Iunie 2024, 16:56
Galerie de imagini
Omul care își plimba câinele pe plajă a făcut o descoperire istorică
sursa foto: Shutterstock

Omul își plimba câinele pe o plajă și se relaxa admirând peisajul atunci când ceva neobișnuit i-a atras atenția. Bărbatul a observat niște formațiuni neobișnuite aproape de țărmul apei, așa că s-a apropiat ca să se uite mai bine. A înțeles că este vorba despre o adevărată „comoară”, așa că a chemat specialiștii la fața locului, ca să le arate descoperirea făcută.

Un bărbat a făcut o descoperire neașteptată, chiar în timp ce își plimba câinele pe plajă. Omul a dat peste o adevărată „comoară”

Aceasta este surprinzătoarea întâmplare prin care a trecut un bărbat care se plimba la Foxton Bay în Northumberland (Marea Britanie). Omul admira peisajul maritim din zona golfului respectiv atunci când ceva neobișnuit i-a atras atenția în relieful din zonă. S-a apropiat și a privit mai atent și a realizat că sigur a dat peste o „comoară” arheologică. A luat imediat legătura cu specialiști în domeniu, care s-au deplasat la golful cu pricina. Inițial s-a crezut că formațiunile bizare din pământ, chiar la țărmul apei, sunt niște morminte ce datează din Epoca bronzului sau din Evul Mediu. Ulterior, după mai multe cercetări în zonă, specialiștii au ajuns la concluzia că descoperirea se referă la cu totul altceva.

Pe aceeași temă

Se pare că este vorba despre niște acvarii sau recipiente pentru peștii prinși din apă de către pescari care au trăit între secolul XVII și XX, arată cei de la nypost.com.

Adrian Osler, un istoric local, a făcut anumite cercetări despre activitatea de pescuit din zonă și a descoperit faptul că existau asemenea îndeletniciri în secolul XIX în respectiva zonă. Ceea ce i-a mai surprins pe arheologi a fost poziția pietrelor față de poziția actuală a reliefului, lucru ce i-a făcut să creadă că zona a fost supusă unui intens process de transformare de-a lungului timp. Potrivit acestora, stâncile respective din zonă s-au format într-un timp în care nivelul mării era mult mai ridicat decât cel actual, lucru ce îi va ajuta să afle cum a funcționat eroziunea pe coastă și care a fost ritmul transformărilor, deci să anticipeze cum va arăta locul în viitor.

Pe aceeași temă

Northumberland este adesea vizitat de istorici, arheologi și alți specialiști pentru faptul că aici s-au descoperit de-a lungul timpului numeroase „comori” arheologice”, de la fosile și până la obiecte vestimentare romane din piele.

Specialiștii sunt încântați de cele descoperite și susțin că este vorba despre „ceva de-a dreptul istoric”.

Whatsapp LinkedIn
caine descoperit plaja
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Sub ameninţarea celei mai puternice furtuni din ultimii 20 de ani, oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: "Frică ne este. Ce o vrea Dumnezeu"
Videoclipul zilei
Citește și
Un român rătăcit în munți a sunat la 112, dar salvatorii nu se așteptau la ce au găsit acolo....
Ce gest a putut să facă o soacră față de nora ei, fără pic de rușine. Tânăra a dezvăluit totul
Ce a făcut un veterinar, după ce câinele unui om a murit. Stăpânul animalului a crezut că nu vede bine
Toco, bărbatul, care a cheltuit aproape 16.000 de dolari pentru a deveni câine, vrea să fie acum alt...
Video recomandate
Video
Citește și