Antena

La o zi după ce activista Greta Thunberg a cerut românilor să se unească pentru a salva pădurile, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au plantat copaci

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au participat vineri la debutul campaniei de împădurire ”Românii plantează: O pădure cât o ţară”. Acest demers vine la o zi după ce activista ecologistă Greta Thunberg a transmis României un mesaj în care spune că românii trebuie să fie uniţi împotriva tăierilor ilegale de păduri.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 06 Martie 2020, 13:57 | Actualizat: Vineri, 06 Martie 2020, 13:57
Galerie de imagini
Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Costel Alexe, ministrul Mediului
Twitter Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a plantat, vineri, un copac în judeţul Dâmboviţa, în debutul campaniei de împădurire ”Românii plantează: O pădure cât o ţară”. El a spus că pădurea trebuie protejată şi că este inadmisibil ca în secolul XXI să mai existe tăieri ilegale masive de arbori.

“Pădurea trebuie protejată. Este inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale masive şi rog pe domnul prim-ministru şi pe membrii Guvernului prezenţa aici să găsească noi instrumente pentru a proteja pădurile României, instrumentele care au fost create şi folosite pe vremea guvernelor dinainte şi cam multă vreme s-a ocupat PSD de acest lucru fără succes, acele instrumente s-au dovedit a fi insuficiente şi insuficient de bine aplicate, deci este nevoie de protecţie.

Este nevoie, pe de altă parte acolo unde sunt păduri care au fost gândite pentru exploatare, să se exploateze, dar atenţie în mod organizat şi legal. O pădure aparte sau un set de păduri aparte sunt zonele protejate. România se numără printre foarte puţinele ţări din Europa care mai are păduri virgine, care are păduri care obligatoriu trebuie păstrate, protejate”, a declarat preşedintele.

Iohannis a precizat că mai este o categorie importantă de păduri, cele care încep acum să fie plantate, spunând că este nevoie de cât mai multă pădure în România.

“Este nevoie de mai multă pădure, este nevoie de mai multă pădure în România o să vă explic de ce spun acest lucru clar şi răspicat. Avem probleme de mediu. Ştiţi foarte bine în ultimele zile s-a discutat foarte mult de poluarea puternică, care se poate constata peste tot în România. Se ştie că pădurile nu sunt bune doar pentru a te plimba în ele sau pentru a da lemn, pădurile sunt foarte importante pentru a da aer curat, pădurile curăţă aerul, pădurile contribuie la un mediu mai sănătos, mai curat”, a mai spus Iohannis.

România se numără printre foarte puţinele ţări din Europa care mai are păduri virgine, care are păduri care obligatoriu trebuie păstrate, protejate

Şeful statului a menţionat că cea mai eficientă măsură împotriva încălzirii climatice este plantarea de păduri și că este nevoie să crească suprafaţa împădurită din România.

“După părerea mea este insuficient să replantăm, să refacem pădurea în zonele unde a fost tăiată legal sau ilegal, este nevoie să creştem semnificativ suprafaţa împădurită din România şi această campanie este un foarte bun început şi sper să fie un simbol şi un imbold pentru multe autorităţi locale, care pot folosi terenurile care nu mai sunt folosite pentru altceva în agricultură şi sper foarte mult ca în următorii ani să ajungem să avem o extindere semnificativă a zonelor împădurite din România. Deci pe de o parte protecţie, eliminarea tăierilor ilegale, pe de altă parte plantări masive de pădure. Asta este ce îmi doresc eu pentru România şi pentru aurul verde al României”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ludovic Orban: Codrul e frate cu românul. Să arătăm că şi românul e frate cu codrul

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, la debutul campaniei de împădurire ”Românii plantează: O pădure cât o ţară”, din judeţul Dâmboviţa, că dacă codrul este frate cu românul, atunci şi românul să arate că este frate cu codrul şi să fie refăcute pădurile României peste tot unde este nevoie.

Recomandari A1

“Codrul e frate cu românul zice o veche vorbă, să aratăm că şi românul e frate cu codrul, să refacem pădurile României peste tot unde este nevoie, peste tot unde există risc de afectare a mediului, a solului, a aerului, astfel încât să asigurăm un viitor cert pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri”, a declarat Orban.

El spune că fiecare român trebuie să se implice în această campanie de împădurire.

“Nu e suficient numai noi să ne implicăm în această campanie, prezenţa noastră aici este un semnal clar de implicare a oricărui român care are o conştiinţă şi care ţine la o ţară frumoasă, o ţară cu pădure cât mai dezvoltată să pună umărul la această campanie şi să contribuie pentru ca o suprafaţă cât mai mare a României să poată să devină împădurită”, a mai afirmat premierul.

În cadrul campaniei, care a debutat în judeţul Dâmboviţa, peste 2.500 de păduri vor fi plantate ”de la zero”, iar în 7.000 se vor face completări.

Greta Thunberg a transmis României un mesaj în care spune că românii trebuie să fie uniţi împotriva tăierilor ilegale de păduri.

„Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!”, a transmis Greta Thunberg.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
klaus iohannis ludovic orban salvati padurile defrisari greta thunberg taieri de copaci
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Urmărește-l pe David Popovici la Campionatele Europene de Înot | Belgrad 2024 🏊‍♂️ În perioada 17-23 iunie, vezi competiția LIVE în AntenaPLAY
Stirile zilei Rusia avertizează SUA să nu lase Ucraina să o atace cu arme occidentale: Americanii subestimează gravitatea ripostei ruse
Videoclipul zilei
Citește și
Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri în care se...
Carmen Iohannis a ajuns la Casa Albă. Ce ținută a purtat prima-doamnă și ce i-a transmis Jill Biden cu...
Ce ținută a purtat Carmen Iohannis în vizita diplomatică din Coreea de Sud: „Este la cea mai bună...
iUmor sezonul 16, 10 martie 2024. Irene Boclincă, sosia Viorica Dăncilă, număr spectaculos de umor:...
Video recomandate
Video
Citește și
Cum să crești umiditatea plantelor de interior. Moduri de a menține plantele tropicale în formă Catine.ro
Hande Erçel și-a reluat studiile la 30 de ani. De ce renunțase actrița la facultate Happy Channel
Și-a înșelat soțul cu fostul ei cumnat. În timp ce ea era cu amantul, regele Felipe primea informații în timp... Libertatea.ro
Controversele fiscale ale anului 2024. Pilonul II de pensii, în topul urgențelor sistemului românesc de... Ziare.com
Ce avere a ajuns să aibă milionarul român care e co-proprietarul „celui mai tare restaurant din... AntenaSport
PRIMELE IMAGINI cu fiica lui Paris Hilton! Cum arată London, în vârstă de cinci luni. FOTO Elle
Vremea extremă face ravagii în România! A fost convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă la Ministerul... Spynews.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare BZI
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!” BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat HelloTaste.ro
Categoriile de bugetari români care trebuie să primească salarii majorate din iunie 2024 Antena3.ro
Termen limită Google Chrome. Acești utilizatori mai au doar 72 de ore să facă acest lucru sau să renunțe la... useit
Horoscopul zilei de 4 iunie 2024. Scorpionii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
FOTO | Se deschide o nouă piațetă în Sectorul 6 care să țină loc de Centru Vechi Wall-Street
Adevărata dragoste este rară și este singurul lucru care dă vieții sens – 20 de citate despre iubire de... Kudika
Satul spectaculos în care nu există drumuri. Nimeni nu se deplasează aici cu mașini sau autobuze Playtech
Anca Sigartău, apariție surprinzătoare. Cum s-a îmbrăcat nașa la nunta lui Vlad Gherman Redactia.ro
Rusia avertizează SUA să nu lase Ucraina să o atace cu arme occidentale: Americanii subestimează gravitatea... Observator
Ce se întâmplă dacă nu te speli corect pe mâini. Recomandări pentru a combate infecțiile digestive MediCOOL
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert HelloTaste
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show... ProSport
A fost descoperit celebrul SUBMARIN scufundat în timpul războiului! IREAL ce s-a găsit în interiorul epavei! Gandul
Cum arată cel mai spectaculos loc din România? Traseul de 12 km oferă peisaje de vis CanCan
Ce cauzează scalpul uscat la bebeluși și cum se tratează DeParinti
Lucruri mai puțin știute despre Travis Scott. 20 de fapte inedite din viața și cariera celebrului rapper ZUTV
Un submarin legendar din Al Doilea Război Mondial a fost găsit în sfârșit. Unde s-a scufundat cu 79 de soldați... UseIT
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă Hello Taste