Cazanele Dunării. Preț cazare, Imagini, Ce poți vedea
Cazanele Dunării. Preț cazare, Imagini, Ce poți vedea
Publicat: Miercuri, 12 Septembrie 2018, 11:33 | Actualizat: Miercuri, 12 Septembrie 2018, 13:27Dacă ai nevoie de câteva zile de relaxare în mijlocul naturii, Cazanele Dunării reprezintă o alegere foarte bună. Acesta e locul potrivit unde poți merge cu prietenii sau familia. De la partide de pescuit și plimbări cu barca la vizitarea Mănăstirii Mraconia și Parcul Național “Porțile de Fier”, toate aceste activități relaxante te vor ajuta să îți încarci bateriile.
Cum ajungi
În această zonă, fluviul Dunărea străbate cea mai îngustă zonă a defileului. Din Orșova poți ajunge foarte ușor cu mașina în Cazanele Dunării. Trebuie doar să urmezi indicatoarele din Orșova spre Moldova Nouă, Eșelnița și Dubova. După 25 de kilometri vei intra în defileu. Dacă dorești un traseu cu barca, poți pleca cu una dintre cele care pleacă regulat din Orșova.
Ce poți face la Cazanele Dunării
Aici ai numeroase posibilități de cazare și relaxare. Majoritatea celor care ajung în această locație doresc să facă o plimbare cu barca în Cazanele Mari. Acest traseu include vizitarea Grotei Veterani și peștera Ponicova. În Cazanele Mici poate fi admirat golful Mraconia. Acolo vizitatorii pot admira chipul lui Decebal sculptat în stâncă.
Bărcile au o capacitate de 10-14 locuri și vizitatorii se pot urca de la poalele stâncii unde e sculptat Chipul lui Decebal, sub podul care traversează brațul Dunării. Prețul călătoriei cu o astfel de ambarcațiune este de 25-30 lei de persoană. Traseul are o lungime de 8,5 km, iar durata calatoriei cu barca este de 2 ore.
Rangerii din Parcul Natural Porțile de Fier le oferă turiștilor posibilitatea de a străbate trasee montane marcate corespunzător ce duc la priveliști de vis. Mai mult decât atât, dacă îți plac sporturile nautice atunci poți închiria șalupe de agreement.
Statuia lui Decebal este de 3 ori mai înaltă decât Colosul din Rodos și este cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertății din New York. Construcția statuii a durat 10 ani, fiind realizată de 12 sculptori alpiniști. În apropiere de Cazanele Mici, pe malul sârbesc. Turiștii pot vizita o placă memorială veche de 2000 de ani care se numește Tabula Traiana. Aceasta este singura care se mai păstrează și azi deși zece tabule au fost dăltuite în defileu.
Turișii se pot bucura de începutul de toamnă într-o zonă cu priveliști inedite, reușind să își încarce bateriile pentru o nouă săptămână. Posibilitățile de cazare nu sunt doar variate, ci și accesibile, potrivite pentru fiecare buzunar.Prețurile variază de la 600 lei la 220 lei pe noapte. Astfel, poți merge împreună cu cei dragi pentru un weekend distractiv.
Sursă foto: romaniajournal.ro, romaniadacia.wordpress.com