Ce salariu are un salvamar în România. Pentru câți bani își riscă viața
Salvamarii sunt foarte importanți pe plajele din România, pentru salvarea turiștilor care se aventurează zilnic în valurile periculoase ale Mării Negre. Ei își pun viața în pericol în orice moment, însă pentru niște sume care nu sunt atât de satisfăcătoare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 09 Iulie 2024, 15:04 | Actualizat: Marti, 09 Iulie 2024, 15:30Autoritățile române au suplimentat numărul salvamarilor de pe plaje pentru a se asigura că turiștii vor fi salvați în cazul unui pericol. Peste 100 de salvamari se află doar pe plajele din Constanța și Mamaia, potrivit observatornews.ro. Iată cât câștigă!
Pe aceeași temăPentru câți bani își riscă viața un salvamar din România
Cu toate acestea, bugetele alocate pentru salvamari nu au fost prea mari. Specialiștii susțin că salariile acestora, în anul 2024, au rămas la nivelul celor din 2023, mai transmite sursa citată.
Astfel, un salvamar debutant câștigă în jur de 3.000 de lei pe lună, iar venitul poate crește în funcție de experiență. Însă, creșterea nu este prea mare.
Salvamarii lucrează de la 08:00 la 19:00, ceea ce înseamnă că dacă un turist este pus în pericol în orele din afara programului de lucru, șansele ca el să fie salvat la timp scad considerabil.
Plata salvamarilor este și ea o problemă, pentru că autoritățile au tot pasat-o. La un moment dat, se vorbea ca plata salvamarilor să fie făcută de cei care administrează plajele şi care obţin bani din concesionarea sau închirierea lor către agenţi economici, mai transmite observatornews.ro.
Salariile încasate de salvamarii din România sunt cu mult mai mici decât cele încasate de salvamari din alte ţări. Tocmai din acest motiv autorităţile locale au întâmpinat dificultăți în a angaja salvamari, potrivit sursei citate.
Ce salariu primește un angajat la „împinge tava” în Mamaia
Cei care vor un loc de muncă sezonier trebuie să aibă în vedere că litoralul reprezintă o oportunitate foarte bună, având în vedere că patronii caută cu disperare angajați pentru această perioadă, notează Cancan.
La malul mării, distracția a început deja, iar numeroase anunțuri de angajare au fost publicate pe site-urile dedicate. Cu toate acestea, salariile variază în funcție de poziția ocupată. De exemplu, în Mamaia, majoritatea anunțurilor sunt pentru cei care doresc să se angajeze pe un post de autoservire. Cerințele pentru un astfel de job nu sunt deloc riguroase. Se cere doar absolvirea unei facultăți sau experiența anterioară în domeniu, mai transmite sursa citată.
Potrivit Cancan, se caută personal street food cu 6.000 de lei pe lună, personal servire line tot cu 6.000 de lei pe lună, barmani și salatier la aceeași sumă (6.000 de lei), în timp ce bucătarii tigăi (asiatic) sunt plătiți cu 9.000 de lei lunar.