Monica Pop, semnal de alarmă privind ochelarii de soare: "Ne facem rău singuri! E o gafă monumentală!". Ce sfaturi oferă
Ce spune Monica Pop despre ochelarii de soare și de ce nu este bine ca toată lumea să îi poarte când lumina este puternică.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 25 Mai 2022, 13:27 | Actualizat: Miercuri, 25 Mai 2022, 16:41Monica Pop a fost una dintre figurile extrem de vizibile în perioada pandemiei datorită recomandărilor sale, dar și a controverselor provocate. Ea s-a remarcat deseori datorită sfaturilor de sănătate.
De ce sunt periculoși ochelarii de soare. Monica Pop: "E o gafă monumentală”
”Nu sunt adepta ochelarilor de soare dacă nu e nevoie și nevoie au persoanele cu fotofobie. Dacă îi purtăm fără să avem nevoie, ne facem rău singuri, pentru că vom dezvolta o dependență de aceștia. Sunt și părinți care nu întreabă și pun copilului ochelari de soare.
Copiii nu au nevoie de ochelari de soare, cu excepția situațiilor în care suferă de fotofobie.
E o gafă monumentală”, a spus medicul Monica Pop, într-un interviu la o emisiune realizată de site-ul doctorulzilei.ro.
"Dacă vă numărați printre cei cu fotofobie (sensibilitate la lumină), de un singur lucru trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți ochelarii de soare: să vedeți cu ei pe nas, la fel de bine ca fără. Prețul, firma, nu contează", a recomandat medicul Monica Pop.
Pe aceeași temăCe alte obiceiuri pot duce la probleme de vedere și nu numai, potrivit medicului Monica Pop
”Aceste efecte sunt binecunoscute. Cafeaua face vasoconstricție, adică strânge vasele de sânge, ducând la creșterea tensiunii arteriale si a presiunii intraoculare. E total contraindicata celor cu glaucom de orice tip sau cu boli vasculare.
Cantitatea e mai puțin importanta, şi o cană de cafea tare poate avea acest efect.
Sfatul meu pentru toată lumea e sa bea cafea decafeinizată sau, daca nu se pot abține, sa combine cafea cu cofeina cu cea fără cofeina”, recomanda prof.dr. Monica Pop, medic oftalmolog.
Referitor la anticoncepţionale, medicul Monica Pop a precizat: "singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte".