Antena Căutare

De ce se pune vată în unele flacoane de medicamente. Care este motivul, de fapt

Unii producători pun vata în flacoanele de medicamente și există un motiv pentru care bucata de bumbac se află în tuburile cu pastile. La începutul secolului al XX-lea a început să se practice acest lucru. Iată de ce.

Galerie
Unii producători pun vata în flacoanele de medicamente și există un motiv pentru care bucata de bumbac se află în tuburile cu pastile. La începutul seconului al XX-lea a început să se practice acest lucru. Iată de ce. | Shutterstock.com

Scopul vatei a fost, pur și simplu, de a umple restul spațiului din flacon pentru ca pastilele să nu se mai miște. Astfel, comprimatele pudrate nu se puteau sparge sau rupe, ceea ce are sens.

Citește și: De ce simți când o persoană se uită lung la tine, deși nu îi vezi privirea. Cum explică experții această senzație

De ce există vată în interiorul tuburilor cu medicamente

Cu toate acestea, în anul 1980, compania care a implementat acest lucu a început să fabrice tabletele filmate. Nu mai conta dacă pastilele se mișcau în recipient pentru că învelișul le împiedica să se degradeze.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, nu mai era nevoie de bucata de vată din interiorul tubului. Cu toate acestea, încă se mai găsește în flacoane, mai ales în cele de aspirină.

Se pare că după ce vreme lungă consumatorii au găsit umplutura pufoasă în interior, ei se așteaptă să o găsească acolo. Unele persoane chiar credeau că pastilele nu sunt în regulă dacă nu găseau vata pentru că se gândeau că tubul a fost deschis.

Citește și: De ce trebuie să speli hainele noi, imediat după ce le-ai cumpărat. Ce spun experții

Astfel, credințele consumatorilor și tradiția au fost principalele motive pentru care unele companii au păstrat bucata de bumbacul în tuburile de pastile.

Totuși, National Institutes of Health (NIH) recomandă îndepărtarea bumbacului, deoarece poate atrage umezeala în sticlă.

Și instituția guvernamentală nu este singura care avertizează împotriva acestei tradiții. În 1983, regretatul Andy Rooney a criticat alegerea producătorilor, conform Mental Floss.

În concluzie, nu numai că bumbacul din unele sticle este inutil, dar probabil că nici măcar nu este bumbac. Conform bazei de date cu informații despre medicamente și efecte secundare, majoritatea bucăților de vată sunt fabricate din raion sau poliester.

Citește și: De ce au, de fapt, cărțile pagini extra la finalul lor. Nu este o strategie de marketing, alta este explicația

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x