Parada militară 1 decembrie 2018 Sibiu. Program și tot ce trebuie să știi
Parada militară 1 decembrie 2018 Sibiu. Program și tot ce trebuie să știi. Parada militară 1 decembrie 2018 Sibiu. Program și tot ce trebuie să știi. Află din articolul a1.ro toate informațiile utile referitoare la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, Centenarul Marii Uniri
Publicat: Joi, 29 Noiembrie 2018, 11:54 | Actualizat: Joi, 29 Noiembrie 2018, 12:21De 1 decembrie, Ziua Națională a României și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, autoritățile sibiene au pregătit un program plin de manifestări pentru toți participanții. Manifestările se vor întinde pe 11 ore.
Anul acesta, sibieni sunt așteptați în Piața Unirii pentru a face o horă imensă a unirii alături de militari și oficialități. Ansambluri locale din Arpașu, Săliște și Gura Râului vor face atmosfera mai frumoasă. În același timp, alpiniștii din cadrul ISU Sibiu sprijiniți de Salvamont Sibiu vor arbora steagul României.
La Sibiu, ceremonia militară religioasă și evenimentul depunerii de jerbe de flori și coroane va avea loc în fața Cercului Militar. Spectacolul “Noi suntem români”, celebrul spectacol folcloric, va fi organizat de Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul Junii” Sibiu. Publicul ce va asista la spectacol va străbate toate zonele țării, făcând o călătorie musical-coregrafică.
Alături de Ansamblul Folcloric “Ceata Junilor” vor fi și cei din Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul-Junii” precum și alte nume mari precum Nicolae Furdui Iancu, Laura Lavric, Constantin Enceanu, Răzvan Năstăsescu, Traian Stoiță, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Gabriel Dumitru, Paul Ananie, Nicu Mâță, Oana Tomoiagă, Mariana Anghel, Adriana Anghel, Sînziana Ștefan, Geanina Gavrilă, Alexandru Brădățan, Vlăduța Lupău, Bogdan Firu, Daniel Pop și Adrian Neamțu.
La Biblioteca Județeană Astra va avea loc vernisajul unei expoziții tematice și prezentarea volumelor: „Primul Război Mondial în colecţia de iconografie a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu”, „Românii în Primul Război Mondial”, și „Franța, o inimă care a bătut pentru Marea Unire”.
Cea mai importantă parte dintre manifestări este mult așteptata ceremonie militară ce presupune defilarea gărzii de onoare, precum și cea a trupelor de pe bulevardul Corneliu Coposu. De asemena, va avea loc și expoziția de tehnică militară, dar și retragerea cu torțe organizată de cadrele Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică.
Sursă foto: hepta.ro