Rețetă de plăcintă cu brânză. Cum se face preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii
De Izvorul Tămăduirii, gospodinele obișnuiesc să gătească plăcintă cu brânză sau urdă. Iată cum se pregătește mâncarea tradițională care în multe case nu lipsește de pe masă în ziua sărbătorii închinate Maicii Domnului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 20 Aprilie 2023, 12:22 | Actualizat: Luni, 26 Iunie 2023, 09:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Plăcinta cu brânză sărată este ușor de pregătit și foarte gustoasă. Crocantă la exterior, fragedă și aromată pe interior, este unul dintre cele mai bune deserturi. Află din rândurile următoare cum se prepară.
Rețetă plăcintă cu brânză sărată la cuptor
Această rețetă de plăcintă cu brânză este una simplă având în vedere că se poate face cu foi de plăcintă pe care le găsiți la supermarket. Se gătește în tavă imensă, ca cea de baclava și are un gust asemănător celui de la plăcintărie. Pentru început, aveți nevoie de câteva ingrediente.
Ingrediente rețetă plăcintă cu brânză sărată la cuptor
- 1 pachet foi fine de plăcintă
- 500 grame de brânză sărată
- 300 ml apă minerală
- 130 ml ulei
- 1 linguriță de sare.
Cum se prepară rețeta de plăcintă cu brânză
Pentru început, puneți o cantitate mică de ulei în tavă sau tigaia folosită. Ungeți toată suprafața vasului de gătit cu o pensulă sau un șervețel.
După aceea, adăugați sarea și uleiul în apă minerală, amestecați foarte bine. Acum este timpul să așezați foile de plăcintă. Țineți cont că trebuie să tapetați fundul și pereții vasului, așa că toate foile trebuie să fie mai mari decât recipientul.
Pe aceeași temăDupă ce ați așezat-o pe prima, adăugați a doua folie și ungeți baza cu amestecul rezultat din sare, ulei și apa minerală. Următorul pas constă în adăugarea brânzei. Apoi trebuie să acoperiți cu marginile foii a doua, aducându-le din exterior către centru. Procedați la fel și cu marginile foii numărul 2.
Acum ungeți foaia de plăcintă cu amestecul cu ulei. Presărați din nou brânză și acoperiți cu o foaie de plăcintă. Indicat este să o presați ușor și să vă asigurați că se pliază pe pereții tăvii sau tigăii.
Ungeți baza foii cu amestecul cu sare, apă minerală și ulei. Puneți brânză și o nouă foaie deasupra. După ce o ungeți bine, aduceți marginile spre centru.
În continuare procedați la fel, cu excepția ultimelor două foi de plăcintă cu brânză. Acestea vin grupate câte două, prima fiind unsă cu amestecul cu ulei. Presărați brânza și acoperiți cu a doua foaie, după care adăugați amestecul lichid. Apoi se închid foile dinspre margine spre centru.
Odată ce ați ajuns la ultimele două foi ale plăcintei, puneți penultima foaie peste. Ungeți cu amestecul cu ulei după care acoperiți cu ultima foaie.
Pe aceeași temăȘi pe aceasta trebuie pus amestecul, după care aduceți colțurile spre centru. Din nou, trebuie unsă cu amestecul rezultat din apa minerală, sarea și ulei.
Restul de amestec se adaugă peste întreaga plăcintă. Apoi înțepați foile cu o scobitoare pentru ca plăcinta cu brânză să se coacă uniform. Vasul se pune la cuptorul încins la 170 de grade și se lasă pentru 40-45 de minute. Poftă bună!
Mai jos aveți și rețeta video, iar mai multe rețete gustoase găsiți pe hellotaste.ro.