Cum și-a făcut debutul în bucătărie Chef Sorin Bontea! Muncește de la o vârstă fragedă!
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați chefi din România și jurat în cadrul emisiunii "Chefi la Cuțite". Recent, a devenit și unul dintre câștigătorii "Asia Express". În urma concursului vedeta tv a câștigat admirația a numeroși fani, care l-au urmărit pe parcursul competiției.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 29 Aprilie 2020, 12:05 | Actualizat: Miercuri, 29 Aprilie 2020, 12:21Chef Sorin Bontea și-a făcut debutul în bucătărie pe când era un copil, această pasiune fiindu-i insuflată de mama sa, care era bucătăreasă la o grădiniță din București.
La vârsta de 16 ani s-a angajat ca ajutor de bucătar, unde făcea munca de începător, curăța cartofi, ceapă sau căra marfa pentru aprovizionare.
Primii bani îi cheltuia cu fetele, după ce o parte dintre bani îi dădea în casă, pentru a-și ajuta familia, după cum declara chiar el.
În timpul armatei, Bontea s-a ocupat tot de bucătărie și nu era o responsabilitae minoră, deoarece timp de o săptămână a gătit pentru 800 de soldați, ce își desfășurau stagiul militar.
De la vârsta de 18 ani visa să poată cunoaște alte culturi gastronomice, să călătorească pentru a cunoaște tainele altor bucătării și visa să ajungă director de complex.
Pentru visul lui Sorin Bontea de la vremea respectivă, pe lângă o școală în domeniu, îți trebuia și talent, după cum declara char el. Însă, talentul i-a fost confirmat după ce a gătit prietenilor hamsie crocantă pe scobitoare, se pare că acela a fost momentul care a dat startul unei cariere. Ceea ce gătise el prietenilor a fost foarte apreciat de aceștia, iar asta i-a dat încredere că poate face mult mai mult de atât.
A urmat apoi o carieră de mare succes în arta culinară, ajungând să gătească pentru vedete precum, Madonna, Van Damme, Nicholas Cage sau alții.
Pe Chef Sorin Bontea îl știe o țară întreagă, dar stai să vezi cum arată soția lui | FOTO
A lucrat pe vase de croazieră, unde vedeta tv, spunea că a fost cea mai grea perioadă din viața sa, deoarece era nevoit să lucreze câte 10-12 ore pe zi, șapte zile pe săptămână.
"Cel mai greu a fost, în mod clar, perioada în care am gătit pe vasele de croazieră. Timp de opt luni lucram câte 10-12 ore pe zi, fără nicio zi liberă. Este foarte solicitant nu doar fizic, dar și psihic: viața ta se rezumă exclusiv la muncă, iar dorul de familie și de casă devine greu de dus.”, a povestit Chef Bontea, conform Viva.
Din 2016, Chef Sorin Bontea este unul dintre jurații emisiunii Chefi la Cuțite, difuzată pe Antena 1, unde alături de Chef Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, face parte din juriu, ptezentatoare emisiunii fiind Gina Pistol.
În anul 2017, Chefi la cuțite, a fost desemnat cel mai bun show de divertisment la Premiile Radar de Media.