Secretul lui chef Sorin Bontea pentru cel mai delicios burger. Ce ingrediente folosește juratul de la Chefi la cuțite
Secretul lui chef Sorin Bontea pentru cel mai bun burger, ca la restaurant. Ce ingrediente „neobișnuite” folosește juratul de la Chefi la cuțite pentru un plus de savoare și care sunt pașii care trebuie urmați cu sfințenie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 30 Iunie 2023, 11:52 | Actualizat: Vineri, 30 Iunie 2023, 13:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sorin Bontea le-a prezentat urmăritorilor săi o metodă inedită pentru a pregăti un burger ca la restaurant. Chef-ul a lăsat pentru momemt preparatele culinare de fine dining și a dezvăluit care este „secretul” pentru un preparat savuros de tipul „street food”, relativ ușor de pregătit, cu care nu veți da niciodată greș.
Secretul lui chef Sorin Bontea pentru un burger ca la restaurant
Nu mai este un secret faptul că juratul de la „Chefi la cuțite” are deja experiența mai multor restaurante de renume, intrând în acest domeniu încă de la vârsta de 16 ani. În prezent, chef Bontea a împărtășit și cu publicul său metoda personală pentru un burger suculent și cât se poate de gustos. Iată care sunt ingredientele folosite de Sorin Bontea!
Pe aceeași temăIngrediente
- 1 kg carne de vită;
- muștar;
- dulceață de smochine;
- sos barbeque;
- ketchup;
- baby spanac;
- brânză de capră;
- ulei de măsline;
- ceapă crocantă.
Mod de preparare
Chef Bontea a explicat că secretul pentru un burger ca la carte constă în modul în care este preparată carnea. Mai mult decât atât, pentru a obține un gust „ca la restaurant”, celelalte ingrediente din burger trebuie alese cu grijă, pentru a se îmbina perfect.
„M-am gândit să vă propun o rețetă de burger, iar mie îmi place să fac carnea singur. Prima dată mă apuc să toc carnea. Când este gata, o amestec cu piper, sare, o linguriță de muștar și trei linguri de ketchup și 2-3 lingurițe ulei de măsline. Ideea este că trebuie amestecată bine, ca să se amestece totul, după care trebuie gustată. Când carnea este gata, mă apuc să formez burgerii cu o presă”, a explicat Sorin Bontea în cadrul unui video, publicat pe platforma Youtube.
Pe aceeași temăDupă ce carnea a fost preparată corect, urmează pașii care duc către „asamblarea” preparatului. Însă nu vă grăbiți să alcătuiți burgerul imediat! Chef Bontea a explicat un nou truc pe care îl face, pentru un rezultat de excepție.
„Acum o să pun burgerii în folie de plastic și îi las în frigider aproximativ o oră, pentru a căpăta gust și să se întărească carnea. (..) Este timpul să gătesc burgerii pe grătar, arată foarte frumos, trebuie să rămână suculenți. În acest timp, pun și cartofii wedges la prăjit.
Când burgerii sunt gata, pun și chiflele pe grătar, doar să le dau culoare. Punem sos barbeque, baby spanac, cărnița, sos, brânză de capră, dulceață de smochine, în care am pus peperoncino, ceapă crocantă, mai multă, așa îmi place, felia de pâine deasupra și acesta este burgerul”, a continuat Sorin Bontea să explice cum se prepară cel mai bun burger, în opinia sa.