Antena

Rockstadt 2019. Program, bilete și trupele invitate la festivalul de la Râșnov

Festivalul de muzică rock ce va zgudui Transilvania e gata să înceapă la Cetatea Râșnov. Mai sunt doar 2 zile. Iată ce trebuie să știi despre trupele ce vor urca pe scenă și prețurile biletelor.

Publicat: Luni, 29 Iulie 2019, 23:22 | Actualizat: Luni, 29 Iulie 2019, 23:44
Galerie de imagini
Festivalul de muzică rock ce va zgudui Transilvania e gata să înceapă la Cetatea Râșnov. Mai sunt doar 2 zile. Iată ce trebuie să știi despre trupele ce vor urca pe scenă și prețurile biletelor.

Festivalul de muzică rock ce va zgudui Transilvania e gata să înceapă la Cetatea Râșnov. Mai sunt doar 2 zile. Iată ce trebuie să știi despre trupele ce vor urca pe scenă și prețurile biletelor.

Au mai rămas 2 zile până la festivalul Rockstadt 2019 care e gata să “rock your world”. Festivalul are loc între 1-4 august la Cetatea Râșnov din Brașov. Aceasta este cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est.

Printre trupele confirmate se numără Onslaught, Sworn Enemy, Dimmu Borgir, Paradise Lost, Hypocrisy, Asphyx și Korpiklaani.

Rockstadt 2019 - Program

Pe scena festivalului Rockstadt 2019 vor urca următorii artiști:

-Dimmu Borgir

-Accept

-Six Feet Under

-Paradise Lost

-Hypocrisy

-Clawfinger

-Korpiklaani

-Soilwork

-Bloodbath

-Candlemass

-Katatonia

-Betraying the Martyrs

-MGLA

-Asphyx

-Mortem

-Unearth

-1349

-Bolzer

-Ektomorf

-Adept

-Walking Dead on Broadway

-Schammasch

-Onslaught

-Crystal Lake

-Brothers Till We Die

-Sworn Enemy

-Ghost Iris

-Sur Austru

-Hexis

-Bio-Cancer

-RoadkillSoda

-HTETHTHEMETH

-Omega Diatribe

-Crimena

-Abigail

-The Arson Project

-Blutrină

-High Status

-KTERA

-Underwaves

-Alister Mars

Rockstadt 2019 – Artiști

Sworn Enemy

Înființată în 1997 în New York, SUA, de Sal Lococo împreună cu alți patru membri, Sworn Enemy a purtat inițial numele „Downfall” și apoi „Mindset”. La acea vreme aborda un mix old school hardcore punk și new school breakdowns, atrăgând rapid atenția scenei hardcore americane. Primele materiale au constat într-o apariție pe o compilație numită „New Found Hope II - The First Amendment” și piesa „State Of Mind 7" ”, după publicarea căreia grupul și-a schimbat numele în Sworn Enemy.

Primul material de debut oficial al trupei a venit în 2003, numindu-se „As Real As It Gets”. Materialul, dominat de influențe trash metal combinate cu tonalități abrazive de near-black metal, a fost bine primit de industrie.

Sworn Enemy aduce anul acesta un nou material gândit să fie un „Gamechanger”, plin de energie explozivă și de versuri virulente, cum bine îi spune numele și cum o arată și prima melodie disponibilă publicului: „Prepare For Payback”.

Bio-Cancer

Bio-Cancer este o trupă de thrash metal din Atena, Grecia, formată la sfârșitul anului 2010. Printre cele mai vechi materiale a fost o contribuție la compilația Thrash Or Be Thrashed Vol.2. Ei au lansat primul lor album, Ear Piercing Thrash, în 2012, sub egida Thrash Attack Records În timp ce Metal Forces a descris Tormenting the Innocent ca fiind o formă destul de generică de metal thrash, Noise Magazine a fost mult mai favorabil, acordând albumului un scor perfect și lăudând Bio-Cancer ca una dintre "trupele de thrash metal de ultima generație".

Bio-Cancer au avut turnee cu mai multe trupe faimoase cum ar fi Sodom, Onslaught, Rotting Christ, Xentrix, Artilerie și Marduk. Stilul muzical al trupei a fost comparat cu cel al altor trupe grecești de underground Flames, Acid Death, Suicidal Angels și Insidead precum și a altor trupe precum Sodom, Kreator, Testament si Shrapnel.

Asphyx

Asphyx, una din cele mai importante trupe de death/ doom metal, și-a făcut apariția pe scena muzicală underground olandeză în 1987. Numele formației a devenit din ce în ce mai cunoscut la scurt timp după înființare, “The Rack” (1991) și “Last One On Earth” (1992).

În ciuda succesului din ce în ce mai mare, trupa a luat o pauză până în 2007, când s-a reunit în cadrul festivalului Party.San Metal Open Air, moment urmat de lansarea albumului „Death…The Brutal Way” în 2009.

Cu nouă albume de studio la activ, Asphyx este considerată una dintre puținele susținătoare ale metalului extrem, în forma sa pură, din ultimele decenii.

Onslaught

Bazele Onslaught au fost puse de Nige Rockett și Steve Grice în Bristol, în 1982, proiectul stând inițial sub semnul influențelor hardcore punk pentru ca apoi să vireze direct către sound-ul trash metal. După câteva schimbări de componență și o despărțire, trupa a redevenit activă din 2005 pentru a-și întregi palmaresul muzical. Ultima modificare de formulă a avut loc în 2018. După albume ca "Power from Hell" (1985), "The Force" (1986), "In Search of Sanity" (1989), "Killing Peace" (2007), au urmat "Sounds of Violence" (2011) și "VI" (2013), lansări completate de Thrash Invasion Tour, turneu care a inclus show-uri în SUA, Canada, Brazilia, Chile și alte țări din America de Nord și de Sud. În prezent, trupa lucrează la cel de-al șaptelea album ce urmează să fie lansat în cursul acestui an.

Soilwork

Istoria cunoscutei trupe de melodic death metal Soilwork începe în 1995 în Suedia, sub numele de 'Inferior Breed'. Dacă în stilul abordat la început se puteau recunoaște influențe ale Pantera, Meshuggah sau Carcass, trupa s-a îndreptat ușor spre zona de melodic death, incluzând în lucrările lor pasaje vocale melodioase și părți instrumentale unice cântate la pian.

După o creștere rapidă pe scena locală, albumul 'A Predator’s Portrait' (2001) le-a adus recunoașterea internațională. Materialul a fost urmat la numai un an distanță de 'Natural Born Chaos' și de albumul 'Figure Number Five' (2003), care a oferit ocazia unui nou tur alături de In Flames, Chimaira si Unearth.

Anul 2016 a fost prilejul unei premiere marca Soilwork, scoaterea pe piață a unei colecții de lucrări și materiale rare legate de trupă, colecție reunită sub numele de 'Death Resonance'. Apoi, până în toamna lui 2017, grupul s-a dedicat turneelor, încheiate în peninsula scandinavă.

Dimmu Borgir

Dimmu Borgir aduce pe scena de la poalele cetății Râșnov un show deosebit, care va include și piese de pe cel mai nou material discografic, "Eonian”, o continuare a călătoriei de explorare muzicală întreruptă în urmă cu 8 ani, după "Abrahadabr”.

Înființată în 1993, la Oslo, de Stian "Shagrath” Thoresen, Sven "Silenoz” Kopperud și Kenneth "Tjodalv”Åkesson, trupa s-a făcut rapid remarcată prin îmbinarea curajoasă a sound-ului dur al black metal-ului tradițional cu complexitatea și subtilitățile genului simfonic.

De-a lungul carierei sale, formația a reușit să aducă la suprafață materiale ce au devenit adevărate puncte de referință în discografia internațională, precum: "Enthrone Darkness Triumphant” (1997), "Spiritual Black Dimensions” (1999) sau "Death Cult Armageddon” (2003).

Paradise Lost

Paradise Lost, pionierii gothic/doom metalului, sărbătoresc anul acesta la Rockstadt 2019 30 de ani de existență.

Cu 15 albume la activ, Paradise Lost este un nume consacrat pe scena gothic/doom metal internațională. Înființată în 1988 în Halifax, Marea Britanie, trupa e considerată fondatoare a stilului Gothic Metal, datorită albumului omonim lansat în 1991, ce a avut o influență majoră asupra mișcării metal din întreaga lume. În timp, sound-ul trupei a evoluat, încorporând diferite influențe, cum este cazul instrumentațiilor electronice pe care trupa le-a inclus în piesele de pe albumul „One Second” (1997).

În anul următor, prin„Symbol of Life”, Paradise Lost a diminuat din nou prezența elementelor electronice în favoarea revenirii la stilul orientat pe chitară. Cel de-al 15-lea album, „Medusa” (2017), a adus la rândul său o schimbare de tonalitate, membri trupei declarând că este cel mai doom dintre toate pe care le-au făcut până în prezent.

Hypocrisy

Legendara trupă de melodic death metal condusă de Peter Tägtgren a fost înființată în 1991, în Ludvika, Suedia. Deși forma sa actuală s-a conturat abia la începutul anilor ‛90, Hypocrisy a început ca un proiect solo aparținând lui Tägtgren, numit „Seditious”.

Primele piese ale formației aveau sound-ul clasic al death metal-ului, „Penetralia” (1992), primul disc long play, fiind şi astăzi considerat reprezentativ pentru death metalul european. De-a lungul carierei muzicale însă, trupa a evoluat spre zona melodic death metal, înregistrând în același timp și o schimbare la nivelul subiectelor abordate – dinspre unele predominant anti-creștine spre unele legate de paranormal.

Rockstadt 2019 – Bilete

Biletele se gasesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Berăria H, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet și pe terminalele Selfpay din toată țara.

Online pe www.iabilet.ro, poși plăti cu Cardul, prin Paypal, pe factură la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară.

  • Abonament - 390 lei
  • Bilet pe zi - 220 lei

Citește și:

Concerte România 2019. Cele mai așteptate concerte în București și în țară

Anul 2019, greu pentru portofelele românilor! Care sunt concertele pe care nu trebuie să le ratezi

Sursă foto: rockstadtextremedest.ro

Sursă de informare: infomusic.ro, metalhead.ro

Whatsapp LinkedIn
rockstandt rockstandt 2019 rockstandt 2019 program rockstandt 2019 trupe rockstand 2019 bilete rockstandt rasnov 2019 rasnov
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Video recomandate
Video
Citește și
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024 Catine.ro
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot ce a găsit în ea. Cum se... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural HelloTaste.ro
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea... Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Macron atenționează: Trupe din vest ar putea intra în Ucraina dacă rușii rup linia frontului Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Test de atenţie. O pisică s-a pitit printre florile din magazin. Tu o vezi? Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care... Observator
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni cronice MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă falimentul. Atenție la credite Gandul
Nuntă inedită la piramide! Miliardarul Ankur Jain s-a căsătorit cu aleasa inimii sale lângă Marele Sfinx CanCan
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți DeParinti
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa, sezon 5. Ce mai face Yana, fosta iubită a lui Andrei. Ce fostă concurentă i-a fost alături la aniversarea de 25 de ani
Mireasa, sezon 9, Doi foști concurenți s-au întâlnit în afara competiției. Imaginea care i-a încântat pe fanii emisiunii
A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Cât au plătit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru o călătorie cu gondola: „Cam scump, dar a fost o experiență superbă”
Aceste zodii vor avea cel mai mult ghinion la bani în luna mai 2024. Ce pierderi vor resimți nativii
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
Mireasa sezon 9, 2 mai 2024. Ce o nemulțumește pe Elena în relația cu Valentin: „Regreți că ai făcut pasul ăsta cu mine?”
Ritual cu vechime în Dunărea de Jos. Arhiepiscopul Dunării de Jos spală și sărută picioarele a 12 copii. Ce semnifică gestul
Cum sună vocea live a Iuliei Vântur, în concert. Vedeta a cântat în indiană pe scenă, dar și o piesă de la Dua Lipa. Cum a sunat
Mai multe