Antena Căutare

Articole despre castel

Mont Saint-Michel, castelul-insula

Mont Saint-Michel, castelul-insula

Destinatie: Mont Saint-Michel. Locatie: insula muntoasa in Normandia, la un kilometru de coasta de nord a Frantei, la gura de varsare a raului Couesnon, in apropiere de orasul Avranches. Populatie: 41 de locuitori.

Vineri, 02.07.2010, 00:00
Castelul Lowenburg – o ruina romantica in stilul Disney

Castelul Lowenburg – o ruina romantica in stilul Disney

In apropierea orasului german Kassel se inalta semet unul dintre cele mai frumoase castele cu aspect medieval din Europa. Lowenburg, sau Castelul Leului, a fost construit din ordinul lui Landgrave Wilhelm al IX-lea (1743-1821), despre care biografii sai vorbesc spunand că ar fi fost un fel de Walt Disney al epocii lui, care a intentionat ca noua constructie sa arate inca de la inceput ca o ruina romantica.

Miercuri, 30.06.2010, 00:00
Franta isi vinde castelele

Franta isi vinde castelele

Franta isi vinde castelele ca sa faca rost de bani dupa ce a acumulat datorii de aproape un trilion si jumatate de euro. Pentru a iesi din impas, statul va scoate la vanzare 1.700 de proprietati in urmatorii 3 ani. Desi multe dintre ele nu sunt...

Joi, 10.06.2010, 19:38
Printesa pictor de nuduri, la Neatza

Printesa pictor de nuduri, la Neatza

Mariana Calfa a venit la Neatza si a vorbit despre pasiunea sa si despre nudurile pe care le picteaza, dar si pentru castelul pe care si l-a achizitionat, pentru a-si indeplini visul de copilarie.

Marti, 11.05.2010, 08:44
Masina lui Ceausescu, la Muzeu

Masina lui Ceausescu, la Muzeu

Una dintre limuzinele folosite de Nicolae Ceausescu este parcata pentru vecie la un castel din Franta care a fost transformat in muzeu al vehiculelor prezidentiale. Tot aici sunt expuse masinile unor fosti presedinti americani, sovietici si francezi.

Marti, 16.02.2010, 07:40

Ultimele știri

x