Sătui de tobă, sarmale şi cozonaci, mulţi români au dat astăzi o fugă la cherhana pentru o masă uşoară de peşte. Saramura şi ciorba au fost cele mai cerute preparate din meniu, dar nu au lipist de pe mese nici midiile, icrele sau zacusca de...
Vineri, 27.12.2019, 19:29Ultimul weekend din septembrie a adus căldura verii. Au fost 30 de grade în sudul ţării. Şi la mare, apa perfectă pentru o baie ca-n plin sezon. Cherhanalele au fost din nou pline de turişti. Mulţi au făcut un drum până pe litoral doar...
Duminica, 29.09.2019, 19:17Cherhanaua de la malul mării, una dintre atracțiile preferate de turiști. Pe litoralul românesc se mănâncă pește proaspăt pescuit chiar din Marea Neagră: calcan, chefal, guvide, zărgan, dar și fructe de mare.
Marti, 16.07.2019, 11:08Ne mai despart doar câteva zile de vară şi de sezonul estival şi la malul mării atmosfera de vacanţă se resimte deja. Iar cum vremea încă nu e prea prietenoasă şi soarele se lasă aşteptat, toate drumurile duc la cherhanale. Preparatele din...
Duminica, 26.05.2019, 08:5140 de mii de turişti au ales litoralul pentru vacanţa de Paşti şi 1 Mai. Iar vremea nu e prietenoasă cu ei. E vânt putenic şi nu se resimt cele 19 grade din termometre. Pe plajă oamenii sunt îmbrăcaţi bine şi pregătiţi cu umbrele şi...
Luni, 29.04.2019, 19:16A început nebunia pe litoral. Cu două săptămâni înainte de startul sezonui estival, se face de zor curăţenie şi se pun la punct detaliile pentru petreceri. Cele de pe nisip sau de pe scenele fierbinţi din cluburi. Sunt pregătite şi...
Miercuri, 17.04.2019, 08:50E alertă maximă pe litoralul românesc. De 48 de ore, pescari, poliţişti şi oameni simpli găsesc droguri pe plajă. Curenţii aduc la mal pachete pline de cocaină! Anchetatorii români se tem că pe urmele stupefiantelor au pornit şi...
Duminica, 07.04.2019, 19:28Cherhanalele de la malul mării au devenit destinaţie turistică pentru bucureşteni. Zeci de oameni străbat Autostrada Soarelui în fiecare weekend, ca să mănânce peşte proaspăt şi fructe de mare, lângă nisip.
Duminica, 17.03.2019, 20:10Cherhanalele de la malul mării au devenit destinaţie turistică pentru bucureşteni. Zeci de oameni străbat Autostrada Soarelui în fiecare weekend, ca să mănânce peşte proaspăt şi fructe de mare, lângă nisip.
Duminica, 17.03.2019, 09:46Scrumbia este peştele-vedetă în această perioadă a anului! În cherhanalele de pe litoralul românesc se vinde. mai ceva ca pâine caldă. Pescarii îl aduc dimineaţa, iar până seara ajunge tot în farfuriile clienţilor.
Sambata, 09.03.2019, 19:29Fie iarnă, fie vară, la malul mării, cherhanalele sunt mereu pline. Chefii restaurantelor cu specific pescăresc fac tot posibilul să-şi atragă clienţi. Saint Jacques cu sos de mango sau spadă cu fructe.
Duminica, 13.01.2019, 19:36A bătut vântul pe plajele de pe litoral, în prima zi de minivacanţă. Şi la propriu, şi la figurat, pentru că prognozele meteorologilor şi delăsarea comercianţilor au redus cu mult valul de turişti, faţă de anul trecut. Puţinii români...
Sambata, 26.05.2018, 19:25Hamsie mănâncă orice turist la malul mării. În schimb, un borş de peşte bun, mai rar găseşti. Îl gustă doar cei care încearcă restaurantele pescăreşti autentice. Rare, până acum câţiva ani, pe întregul litoralul
Miercuri, 22.07.2015, 19:33Nimic nu se compara cu gustul pestelui proaspat prins si apoi gatit. Dar pana a ajunge sa fie preparat, pescarii muncesc zi de zi. Tot ce prind trimit spre cherhanale.
Joi, 22.08.2013, 16:44