Cafeaua a devenit, pentru mulți dintre noi, mai mult decât o băutură: este un ritual de dimineață, o pauză de liniște sau un moment de răsfăț. Iar modul în care o preparăm poate transforma complet experiența.
Luni, 08.09.2025, 09:01
Capsulele Nespresso sunt recipiente mici, etanșe, care conțin cafea măcinată, utilizate în aparatele de cafea Nespresso pentru a prepara espresso și alte tipuri de cafea.
Luni, 08.07.2024, 11:17
Săptămâna bună începe cu o cafea bună! Pentru iubitorii dimineților pline de energie un espresso este varianta perfectă pentru a-ți începe ziua! Cum putem prepara repede o cafea aromată.
Aflăm despre espresso și cum se prepară un espresso autentic în direct dintr-o cafenea din București.
Un espresso perfect are un gust robust, dar echilibrat și nu va fi niciodată mult prea amar.
Fiecare bob de cafea este diferit. În functie de originea cafelei, aceasta poate avea un gust diferit, astfel încât cafeaua din Kenya şi cea din Brazilia nu vor avea acelaşi gust.
Miercuri, 18.10.2017, 12:44
Alexandru Niculae, campion mondial la prăjit cafea, a explicat la Neatza felurile în care se poate prepara cafeaua.
O studentă de 23 de ani a plecat acasă cu cel mai mare şi cel mai scump Frappuccino, stabilind un nou record mondial.
Joi, 17.07.2014, 09:14
Pentru iubitorii de cafea, prepararea si savurarea aceste bauturi devine un ritual, care se reia in fiecare dimineata. Pentru a ne asigura ca beneficiem de toate avantajele cafelei pentru sanatate, este important sa stim si cum se bea aceasta.
Luni, 19.11.2012, 14:52
Cafeneaua care urmeaza sa primeasca titlul de cea mai mica din lume are spatiu pentru doua scaune, dar nu si pentru o masa, relateaza Daily Mail.
Luni, 26.03.2012, 00:00
Bauturile preparate de cafenelele din lantul Starbucks vor avea un gust mai puternic. In mai multe tipuri de cafea va fi introdusa o doza in plus de espresso, relateaza The Telegraph.
Vineri, 02.03.2012, 00:00
Sa bei cafea intr-o ceasca minuscula de espresso este o eperienta care poate fi cu greu egalata.
Joi, 26.01.2012, 00:00
Cafeaua ambalata in capsule, care se poate prepara numai la expresor, este mai toxica decat cafeaua normala sau cea decofeinizata, arata un studiu recent efectuat la Universitatea de la Barcelona. Cafeaua espresso contine concentratii mari de furan, o substanta toxica produsa in timpul tratamentului termic al unor alimente si care s-a dovedit a fi cancerigena la testele pe animale.
Vineri, 15.04.2011, 00:00