Pentru că este perioada celor mai dulci prune, prunele de masă, un desert cu prune ar fi perfect pentru răsfățul de zi cu zi.
Luni, 31.08.2020, 10:26Primul produs românesc protejat de Uniunea Europeană, Magiunul de Topolonevni, va fi promovat intens în anul 2020 în Vietnam și Emiratele Arabe Unite, cu ajutorul unor fonduri europene de 775.000 de euro, a anunțat, joi, firma producătoare, Sonimpex Topoloveni”, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Vineri, 21.02.2020, 10:05E forfotă mare în livezile de pruni din Ardeal! Cu mic cu mare, toată lumea culege şi fructele cele mai mari şi mai coapte. Din ele, gospodinele vor face unul dintre preparatele favorite ale locuitorilor din această parte de ţară: magiunul de...
Luni, 23.09.2019, 16:31Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune pentru weekend rețeta Linzer cu prune, un desert simplu și bun, pe care nu ai cum să nu-l îndrăgești.
Vineri, 02.11.2018, 08:36Suntem cei mai mari producători de prune din Uniunea Europeană. O spun statisticile oficiale. Care n-au arătat, însă, şi câtă ţuică şi palincă facem din ele. Pentru că cea mai mare cantitate de prune ajunge în cazane, şi nu în borcanele...
Sambata, 02.12.2017, 19:32Toamna înseamnă belşug dar şi multă muncă pentru pregătirea cămării. Gospodinele o ştiu cel mai bine. Pe lângă zacuscă şi conserve, de pe rafturi nu trebuie să lipsească nici borcanele cu dulceaţă şi gem. O delicatesă este însă...
Duminica, 17.09.2017, 09:31Într-o localitate din Harghita, renumită pentru producţie se munceşte deja de zor, iar zilele acestea a avut loc şi Festivalul Prunelor. Bineînţeles, vedetele evenimentului au fost găluştele cu prune şi. palinca.
Luni, 28.08.2017, 07:46Toamna este anotimpul în care gospodinele umplu cămările cu tot felul de bunătăți. Gemul de prune sau magiunul este unul dintre cele mai gustoase preparate din fructe, perfect pentru iarnă, de umplut clătite sau de asezonat laptele cu orez.
Luni, 12.09.2016, 12:55Gospodinele invadează pieţele în căutarea celor mai dulci fructe, iar în bucătării se pregătesc cămările pentru iarnă. Chiar dacă anul acesta, în satele din Odorheiu Secuiesc, livezile au fost sărace, imaginaţia bucătăreselor a rămas...
Duminica, 21.09.2014, 19:34Magiunul de Topoloveni sta in capul listei cand vine vorba de preferintele membrilor Casei Regale a Romaniei. Ca sa se convinga ca totul este 100% natural, doi reprezentanti ai Regelui Mihai au participat la intregul proces de preparare a dulceturilor.
Joi, 19.07.2012, 21:23Magiunul de Topoloveni sta in capul listei cand vine vorba de preferintele membrilor Casei Regale a Romaniei. Ca sa se convinga ca totul este suta la suta natural, doi reprezentanti ai regelui mihai au participat astazi la intregul proces de preparare...
Joi, 19.07.2012, 20:07Magiunul de prune, mierea de salcam, palinca si carnatii afumati se lupta la Berlin cu specialitatile exotice. Romania participa si anul acesta la cel mai mare targ alimentar din lume cu produse 100 la suta romanesti si 100 la suta naturale. Competitia...
Duminica, 22.01.2012, 13:56Cand mergem la cinema nu putem sa ne abtinem sa nu ne luam o punga mare de popcorn sau tortilla chips cu un sos picant. Pe langa acestea ar merge si o cola mare, iar filmul, chiar daca e prost, merita datorita "festinului" culinar. La fel procedam si acasa, din pacate...
Luni, 16.01.2012, 00:00Adunati la Palatul Parlamentului pentru doua zile pline de politica, social-democratii au fost dati gata de cateva standuri cu mancare ecologica. Un adevarat magnet pentru sutele de pesedisti, convinsi ca dezbaterea pe stomacul gol e timp pierdut!
Vineri, 21.10.2011, 00:00Recolta slaba de prune din acest an pune in pericol productia de dulceata si magiun de prune, dar si pe cea de palinca. Seceta a redus recolta cu peste 70 la suta. Cei care au avut totusi productie buna au vandut fructele la suprapret. Astfel ca...
Duminica, 16.10.2011, 19:50Afla cine a castigat concursul de la Neatza.
Vineri, 14.10.2011, 08:13Vladutz gateste: "Gogosi cu Magiun"
Vineri, 30.09.2011, 08:03Vladutz ne gateste astazi gogosi cu magiun. Vezi mai jos cum se pregatesc!
Vineri, 30.09.2011, 00:00Vladutz gateste: "Prajitura de casa cu magiun". Ingrediente pentru aluat: 700 gr faina 250 gr unt 1 varf de cutit de sare 1 cana de zahar 2 oua 1 praf de copt 1 lingura otet esenta de vanilie 2 borcane de magiun
Vineri, 23.09.2011, 08:16Pentru astazi, Vladutz ne-a pregatit o prajitura cu aluat fraged. Aflati mai multe in cele ce urmeaza!
Vineri, 23.09.2011, 00:00Greutatea Crudutei pare sa fi devenit o problema nationala. Frumoasa asistenta a lui Dan Capatos primeste de peste tot sugestii cum sa revina cat mai repede la silueta care a consacrat-o.
Sambata, 10.09.2011, 00:00In timp ce romanii se gandesc cu groaza la ziua de maine si la ce vor pune pe mese, miliardarii din Romania incearca sa exploreze orice afacere, care sa mearga si pe vreme de criza.
Joi, 15.07.2010, 00:00. Pentru prima data, un produs traditional romanesc a luat un premiu european pentru gustul desavarsit. Magiunul de prune Topoloveni-caci despre el vorbim acum- a fost recunoscut de degustatori ca cel mai bun produs european.
Vineri, 04.06.2010, 16:35Peste 60 de specialitti din Europa au hotarat ca Magiunul Natural de Prune Topoloveni sa primeasca distinctia „Superior Taste Award" („Premiul pentru Gust Superior"), o stea din trei maximum.
Joi, 20.05.2010, 00:00