Pastele se apropie cu pasi repezi si deja ne pregatim si cautam retete care de care mai deosebite cu care sa ne impresionam musafirii sau pentru propria placere. Crema de vanilie este un desert fin si usor de facut, iar ce il face si mai deosebit este modul de servire: in coji de oua.
Vineri, 08.04.2011, 00:00Sarbatoarea Pastelui se apropie rapid - doar doua saptamani ne mai despart pana la acest moment asteptat. Si cum aproape toata lumea va vopsi ouale in mod traditional, de ce nu le-am aseza apoi intr-un cos la fel de frumos vopsit?
Joi, 07.04.2011, 00:00Pastele este sarbatoarea Invierii Domnului si a fost celebrat inca din epoca apostolica. Nu este doar cea mai veche sarbatoare crestina, ci poate fi considerata si inceputul tuturor evenimentelor si praznicelor crestine. Iar cum o asemenea ocazie necesita o locatie pe masura, iata cateva idei pentru o vacanta de vis!
Luni, 04.04.2011, 00:00Au concediat sute de oameni, dar acum dau prime de Paste! Complexurile Energetice Turceni si Rovinari si Societatatii Nationale a Lignitului Oltenia ii ofera fiecarui angajat cam echivalentul unui salariu minim. La cat se ridica valoarea totala...
Miercuri, 30.03.2011, 13:34Ospataria Abatiei din Celle (Proventa, Franta) este unul dintre cele mai chic locuri unde pot fi petrecute Sarbatorile Pascale de anul acesta.
Miercuri, 30.03.2011, 00:00Au concediat sute de oameni, dar acum dau prime consistente de Paste! Societatatea Nationala a Lignitului Oltenia, alaturi de Complexurile Energetice Turceni si Rovinari, ofera fiecarui angajat echivalentul unui salariu minim.
Miercuri, 30.03.2011, 00:00A ramas mai putin de o luna pana la Paste, iar hotelierii si proprietarii de pensiuni au intrat deja in pregatiri. Au deja mai mult de jumatate din locuri rezervate, chiar si la hotelurile de 4 sau 5 stele.
Luni, 28.03.2011, 07:35A ramas mai putin de o luna pana la Paste, iar hotelierii si proprietarii de pensiuni au intrat deja in pregatiri. Au deja mai mult de jumatate din locuri rezervate, chiar si la hotelurile de patru sau cinci stele.
Luni, 28.03.2011, 00:00Azi e sarbatoarea Bunei Vestiri, sau Blagovestenia, cum i se mai spune in popor. Pe langa duminica Floriilor, este una din cele doua zile din timpul Postului Mare in care credinciosii au dezlegare la peste. Cu toate ca preturile sunt mari, oamenii au cumparat cate unul sau doi, mai mult de pofta, spun ei.
Vineri, 25.03.2011, 00:00Don Mariano a pregatit in milocul naturii o reteta de creveti cu ciuperci si mazare, o reteta pentru o seara alaturi de prieteni.
Joi, 24.03.2011, 00:00Vitaminele A, C si K sunt "vedetele" acestei retete de post care combina sparanghelul, ardeii, rosiile si multe alte ingrediente cu pastele integrale fara ou pentru un rezultat final delicios si hranitor.
Marti, 22.03.2011, 00:00Pastele se apropie cu pasi repezi, insa portile litoralului sunt ca si inchise. Curatenia de primavara bate pasul pe loc, iar despre investitii nici nu poate fi vorba. Hotelierii se lauda cu oferte pe bani putini. Nu-i ajuta, insa, plajele, care arata ca dupa furtuna.
Luni, 21.03.2011, 00:00Romanii se intereseaza prin piete si magazine cat costa carnea de miel pentru Paste. Crescatorii spun ca va fi mai scumpa anul acesta, dupa ce costurile de productie le-au crescut si cu 60%. Asta ii va face pe romani sa se reorienteze spre carnea de...
Vineri, 18.03.2011, 19:30Mai e o luna pana la Paste, dar ai zice ca n-a mai ramas decat o zi, dupa agitatia din pensiuni si hoteluri. Administratorii promit sa nu va lase cu buzunarele goale, chiar daca si anul acesta i-au depasit pe vecinii bulgari la capitolul preturi. Au si o explicatie. Nicaieri nu-s bucatele mai gustoase sau peisajele mai frumoase ca-n Romania.
Vineri, 18.03.2011, 00:00Reteta de post a zilei aduce in prim plan pastele, folosite insa intr-o salata calda, mediteraneeana, alaturi de sparanghel, in principal, dar si de alte legume. Este o reteta plina de mangan, vitamina C si vitamina K.
Miercuri, 16.03.2011, 00:00Desi suntem in postul mare, la Targoviste a fost petrecere mare ieri! Sute de oameni au sarbatorit. Pastele Cailor. Dupa ce au fost sfintite de preot, animalele s-au intrecut pe strazile orasului.
Duminica, 13.03.2011, 08:20De Paste, vom gasi miei in piete la pretul de anul trecut. Constienti ca puterea de cumparare a romanilor a scazut, comerciantii promit ca nu vor cere bani in plus pentru a nu ramane cu marfa nevanduta. Un kilogram de carne de miel va costa 20, maximum 25 de lei.
Miercuri, 09.03.2011, 00:00Postul este considerat o metoda prin care va puteti curati atat spiritul, cat si trupul, insa daca nu sunteti atenti la ce mancati in aceasta perioada, organismul poate avea chiar de suferit.
Luni, 07.03.2011, 00:00Parca, am mai auzit-o p'asta! Gigi Becali, reia discursul, de anul trecut: "Vreau ca Steaua, sa ajunga, pe primul loc, pana de Paste!", spune patronul, care nici nu vrea, sa auda, de un esec, cu Brasovul!
Duminica, 06.03.2011, 20:04De maine incepe postul. E bine pentru sanatate, dar nu grozav pentru buzunar. Romanii se plang ca pretul legumelor si fructelor este din ce in ce mai mare. Iar postul e deja un lux. Exista insa si oameni capabili sa cheltuiasca o mica avere pentru un...
Duminica, 06.03.2011, 19:32Stavros, de la restaurantul Palladium din Capitala, a pregatit la Euforia TV o reteta de paste gnocchi (facute din cartofi) servite alaturi de branzeturi.
Miercuri, 02.03.2011, 00:00Don Mariano pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de peste pe pat de paste.
Marti, 01.03.2011, 00:00Irina Deleanu, fosta campioana la gimnastica ritmica, a prezentat la Euforia TV o reteta de paste cu sos pesto. Pofta buna!
Vineri, 25.02.2011, 00:00Nicolai a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" de pe canalul Euforia TV o reteta de paste gratinate la cuptor, pentru care a folosit penne.
Duminica, 20.02.2011, 00:00Chef Cezar pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta italiana de paste cu trei tipuri de branza si smantana lichida.
Luni, 14.02.2011, 00:00Nivelul crescut al colesterolului rau (LDL) este asociat cu bolile cardiovasculare. Pentru a veni in ajutorul persoanelor care au LDL peste valorile normale, nutritionistii americani au pus la punct o lista cu alimentele ce contribuie la scaderea LDL si la cresterea nivelului colesterolului bun (HDL).
Miercuri, 09.02.2011, 00:00Sammy Babou, bucatar la Cantine de Nicolai, a pregatit pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de pennes cu somon afumat.
Vineri, 04.02.2011, 00:00Vladutz gateste: "Paste cu spuma de branzeturi"
Joi, 03.02.2011, 08:04Va plac pastele fainoase, dar fugiti de ele cand va ganditi la silueta dumneavoastra. Foarte corect. Doar ca alese si preparate corect, pastele se transforma dintr-o bomba calorica intr-un aliment sanatos. Colegii de la Felicia va spun mai multe.
Miercuri, 26.01.2011, 07:46Va plac pastele fainoase, dar fugiti de ele cand va ganditi la silueta dumneavoastra. Foarte corect. Doar ca alese si preparate corect, pastele se transforma dintr-o bomba calorica intr-un aliment sanatos.
Miercuri, 26.01.2011, 00:00Nicolai si Marius Tifachi, bucatar-sef la Complexul Unirea din Iasi, au pregatit o reteta de paste cu somion si creveti.
Joi, 23.12.2010, 00:00Nicolai si Vasile Leu, bucatar-sef la Trattoria Italiana din Ploiesti, au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" de pe Euforia TV o reteta de spaghete cu ton.
Luni, 13.12.2010, 00:00Laura Calder, gazda emisiunii "Sa gatim frantuzeste" de pe canalul Euforia TV, iti prezinta astazi o reteta de paste cu branza cu mucegai Roquefort.
Joi, 09.12.2010, 00:00Bucatarul Nicolai, cunoscut publicului prin intermediul emisiunii Euforia Cuisine, il are ca invitat pe stilistul Alex Bar, iar impreuna vor pregati o reteta de Pui Provensal cu paste.
Luni, 06.12.2010, 00:00Se gatesc imediat si sunt delicioase. Exista o reteta pentru fiecare, iar maestrii in prepararea lor sunt Italienii. V-ati dat probabil seama ca e vorba despre paste. Daca va plac si vreti sa aflati cateva retete noi, colegii de la Felica va vin in...
Marti, 30.11.2010, 06:38Se gatesc imediat si sunt delicioase. Exista o reteta pentru fiecare, iar maestrii in prepararea lor sunt italienii. V-ati dat probabil seama ca e vorba despre paste. Daca va plac si vreti sa aflati cateva retete noi, Revista Felicia va vine in ajutor.
Marti, 30.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Tortellini cu carne" Ingrediente: 250g tortelloni cu carne Casa Cecconi ulei de masline 400g sos de rosii 200ml smantana dulce o ceapa potrivita si un catel de usturoi busuioc si oregano proaspat sau uscat sare si...
Vineri, 26.11.2010, 08:03In ultima zi de gatit a acestei saptamani in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" Vladut a facut o reteta de paste (tortelloni) cu carne.
Vineri, 26.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Piept de pui cu verdeturi mediteraneene"
Marti, 16.11.2010, 08:09Michel Montignac avea o vorba: "Oamenii nu se ingrasa pentru ca mananca prea mult, ci pentru ca mananca gresit".
Vineri, 12.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Conchiglioni umplute la cuptor"
Marti, 09.11.2010, 08:11Vladutz gateste: "Tagliatelle cu spanac si sos de branza" Ingrediente: 250 g tagliatelle proaspete cu ou Fratelli Pignatti, 400 g spanac congelat sau proaspat, 2 catei usturoi, 5 fire ceapa verde,(daca nu aveti puteti o ceapa rosie) 250 g...
Miercuri, 03.11.2010, 08:10Daca ai pofta de o reteta rapida si exotica, iti va placea cu siguranta cea de creveti in sos curry. Usor dulce de la laptele de cocos, te va surprinde prin combinatia de ghimbir si limeta.
Sambata, 30.10.2010, 00:00Vladutz gateste: "Spaghetti cu sos aromat si chiftelute" Ingrediente pentru chiftelute: - 1 kg carne tocata de vita sau amestec porc cu vita, miel, etc - 2 oua, preferabil de casa - o ceapa alba - o cana de Grana Padano rasa; - o cana de pesmet...
Joi, 28.10.2010, 08:10Pastele reprezinta mereu o alegere inspirata cand vrei sa prepari ceva gustos si rapid. Iar daca sezonul verdeturilor proaspete s-a cam incheiat, cele congelate sunt urmatoarea alegere sanatoasa. Incearca o reteta care combina legumele de toamna, cum ar fi dovleacul, cu spanacul, dar si gustul exotic al rodiei si scortisoarei.
Luni, 25.10.2010, 00:00Vladut se afla in plina saptamana a prepararii de paste la emisiunea "Neatza cu Razvan si Dani", asa ca si astazi el a pregatit o specialitate cu verdeturi.
Marti, 12.10.2010, 00:00Multa lume se intreaba nu doar cum l-a cucerit Brigitte Sfat pe Ilie Nastase, dar si cum il tine aproape de ea. Ei bine, fostul iepuras nu neglijeaza nimic din ceea ce ii place unui barbat. Are grija chiar si de aspectul culinar al relatiei.
Duminica, 10.10.2010, 00:00Bucatarul Nicolae, cunoscut publicului prin intermediul emisiunii Euforia Cuisine, il are ca invitat pe stilistul Alex Bar , iar impreuna vor pregati o reteta de pui provensal cu paste. Ingrediente: piept de pui ceapa tagliatelle sos de rosii...
Vineri, 01.10.2010, 17:29Se pun pastele la fiert, in apa fierbinte, sare si putin ulei de masline. Separat se face sosul: intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se adauga rondele de ceapa - totul insa la foc mic. Se taie in cubulete mici carnea de curcan si se pune peste...
Joi, 26.08.2010, 17:48O reteta usoara si destul de rapida, in care simplitatea da nastere unor arome racoroase, numai bune pentru zilele de vara. Lamaia si busuiocul ii dau o nota de prospetime, iar ardeiul un strop de caldura.
Miercuri, 18.08.2010, 00:00