Antena Căutare

Alivancă bucovineană

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 500 ml iaurt
  • 150 g făină albă
  • 150 g mălai
  • 150 g gris
  • 150 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 250 g brânză vaci
  • 3 zahăr vanilat
  • 100 g zahăr
  • 200 g smântână
  • 200 g dulceață de afine

Mod de preparare

Într-un castron se pun pe rând: iaurtul, făina albă, mălaiul, grisul, zahărul, uleiul, 2 ouă bătute, și praful de copt.

Articolul continuă după reclamă

Se amestecă bine și se așază compoziția în tavă.

Separat, se bat celelalte două ouă cu zahărul vanilat și se amestecă cu brânza de vaci.

Cu o ligură, punem cuiburi de brânză în tavă.

Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute, la 180 de grade.

Când alivanca este spre final de coacere, se bate smântâna cu 100 g zahăr, se toarnă peste alivancă în tavă și se mai lasă 3-4 minute în cuptor.

Se montează farfuria și se ornează cu dulceață de afine.

Poftă bună!

Porumbel cu sote de urzici... Somon cu piure de țelină și broccoli...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x