Ingrediente:
- 4 ouă
- 500 ml iaurt
- 150 g făină albă
- 150 g mălai
- 150 g gris
- 150 g zahăr
- 50 ml ulei
- 1 praf de copt
- 250 g brânză vaci
- 3 zahăr vanilat
- 100 g zahăr
- 200 g smântână
- 200 g dulceață de afine
Mod de preparare
Într-un castron se pun pe rând: iaurtul, făina albă, mălaiul, grisul, zahărul, uleiul, 2 ouă bătute, și praful de copt.
Se amestecă bine și se așază compoziția în tavă.
Separat, se bat celelalte două ouă cu zahărul vanilat și se amestecă cu brânza de vaci.
Cu o ligură, punem cuiburi de brânză în tavă.
Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute, la 180 de grade.
Când alivanca este spre final de coacere, se bate smântâna cu 100 g zahăr, se toarnă peste alivancă în tavă și se mai lasă 3-4 minute în cuptor.
Se montează farfuria și se ornează cu dulceață de afine.
Poftă bună!
Porumbel cu sote de urzici... Somon cu piure de țelină și broccoli...