Antena Căutare

Cămara de iarna, în varianta pescărească. Rețeta unei semifinaliste „Chefi la Cuțite” a fost declarată marcă înregistrată

În sezonul pregătirii conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la cuţite promovează preparatele cu peşte. Bistriţeanca Nina Rus este sigură că cine gustă o dată din zacusca din păstrăv afumat se îndrăgosteşte de preparatul delicios şi îi face loc imediat în cămară.

În sezonul pregătirii conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la cuţite promovează preparatele cu peşte. Bistriţeanca Nina Rus este sigură că cine gustă o dată din zacusca din păstrăv afumat se îndrăgosteşte de preparatul delicios şi îi face loc imediat în cămară. Pe cât de simplu se prepară, pe atât de repede îi cucereşte chiar şi pe cei mai pretenţioşi. Cuceriţi au fost şi cei de la OSIM, care i-au declarat două produse- marcă înregistrată.

Treaba începe la afumătoarea din curte, unde şef este nea Costică. El are grijă ca păstrăvul, ingredientul-vedetă din zacusca de iarnă, să fie pregătit ca la carte. Savoarea deosebită a peştelui vine de la conurile de brad.

Este momentul ca gospodina să intre în acţiune. Roşiile, ceapa, ardeiul gras şi ciupercile se toacă mărunt. În ceaun, proporţiile sunt respectate: jumătate - carne de păstrăv afumat, jumătate legume. Când e gata, zacusca se pune în borcane, apoi ia drumul clienţilor. Şi, pentru că în casa Ninei nimic nu se aruncă, femeia pregăteşte şi o salată din icrele rămase.

Dar a meritat. Acum, şi salata de icre, şi delicioasa zacuscă au fost declarate marcă înregistrată de cei de la OSIM. Însă Nina nu se opreşte aici: vrea să obţină exclusivitate şi pentru alte patru reţete.

Rulouri din aluat cu cartofi umplute cu șunculiță și ouă fierte, perfecte pentru pachete... Zacuscă de vinete cu ardei. Rețeta cea mai simplă, ieftină și gustoasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x