Ingrediente:
- 500 gr carne de vită, tocată
- 200 gr ciuperci champignon
- 16 felii bacon
- 6 cepe potrivite
- 1 legatură pătrunjel
- 2 felii de pâine
- 1 pahar cu lapte
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură sos de soia
- sos barbeque
- 1 linguriță sos chili
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Pentru garnitura:
- 500 gr cartofi
- 1 pachet unt
- sare
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se curăță ceapa, se taie în jumatăți și se pun deoparte cele mai mari jumatăți (care vor îmbrăca chifteluțele).
Restul de ceapă se toacă îm cuburi.
Se taie ciupercile felii și se toacă pătrunjelul mărunt.
Se amestecă carnea tocată cu ceapa, patrunjelul, ciupercile tăiate, pâinea înmuită în lapte, zahăr, sare, piper, condimente și se frământă energic .
Se formează biluțe din carne, cu care vom umple jumătățile de ceapă, după care, fiecare biluță se invelește în câte 3 felii de bacon.
Se fixează cu scobitori și se dau la cuptor, aproximativ 40-45 minute.
Se scot din cuptor, se stropesc cu sos barbeque și se mai dau la cuptor pentru 5 minute.
Pentru piureul de cartofi, se spală cartofii, se fierb , se curăță de coajă și se pasează cu unt și sare, apoi se trec pritr-o sita, pentru ca piureul să fie fin și cremos.
Se montează farfuriile.
Poftă bună!
Somon cu piure de țelină și broccoli... Tartă cu ciocolată à la Gordon Ramsay! O reţetă delicioasă, foarte simplă, gata în doar 20 de minute! VIDEO pas cu pas...