- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețetele clasice de cornulețe, indiferent că sunt de post, sau de frupt, se prepară cu drojdie, ca agent de creștere, însă rețeta de față este preparată cu amestec de praf de copt și bicarbonat de sodiu și este la fel de reușită. Cornulețele sunt fragede și se pot păstra în cutii de carton sau de plastic, închise ermetic, sau acoperite cu folie, până la 8-10 zile la loc răcoros.
Citește și: Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Ce ne trebuie pentru Rețeta Cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem cu nuci:
- 300 gr făină
- 75 gr zahăr
- 75 ml ulei
- 100 ml apa minerală
- 5 gr praf de copt
- 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță oțet
- 1 pastaie de vanilie
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 250 g gem de prune
- 50 gr miez de nucă
- zahăr pudră cu aroma de vanilie, pentru pudrat
Citește și: Cornulețe de post cu cremă de nuci
Cum preparăm Rețeta Cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem cu nuci.
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și Praful de copt.
Mixăm uleiul cu zahărul, adăugăm apa minerală și turnăm amestecul peste făina din celălalt vas.
Adăugăm și bicarbonatul stins în oțet și semințele de la păstaia de vanilie și frământăm un aluat compact.
Citește și: Rețetă de cornuri cu aluat dospit și umplutură de gem
Modelăm aluatul pentru cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem cu nuci sub formă de rulou, îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
După ce ruloul de aluat pentru cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem cu nuci, s-a odihnit la rece, îl tăiem în rondele de 3-4 cm grosime, pe care le întindem în foi subțiri, circulare.
Decupăm cercurile de aluat în forme triunghiulare, așezăm la bază câte o linguriță de gem amestecat cu nuci și rulăm de la bază către vârf.
Citește și: Cât de sănătoasă e apa carbogazoasă. 5 mituri demontate de studii
Transferăm cornulețele în tavă, pe hârtie de copt și le coacem la 190-200 de grade, pentru 15-20 de minute.
Când le scoatem, le trecem fierbinți prin zahăr pudră.
Sunt delicioase, foarte fragede, nici nu zici că sunt de post!
Citește și: Cornulețe cu untură în aluat. Rețetă de cornulețe fragede și delicioase