Salata de vinete este, fără doar și poate, o salată clasică, dar extrem de îndrăgită de o mulțime de români. Cum este sezonul ei, îți propunem să încerci o rețetă gustoasă.
Ca să faci o salată de vinete delicioasă nu trebuie să dezgheți doar o pungă cu vinete coapte, după care să adaugi maioneze. E mai mult de atât, conform gospodinelor.
Așadar, pentru a găti salată de vinete ai nevoie de:
- 3-4 vinete medii spre mari
- 1 ceapă mică
- sare după gust
- ulei în funcție de cât absorb vinetele
- opțional: lămâie
Mod de preparare:
Cea mai bună salată de vinete se obține din legumele coapte pe o plită sau pe grătar, afară. Este, însă, important să le întorci pe toate părțile ca să se coacă bine.
Când s-au copt, lasă-le la scurs pe un tocător din lemn și înclină-l. Presară și un pic de sare.
Ulterior, când consideri că s-au scurt, toarnă ulei într-un fir subțire și amestecă până vinetele devin cremoase. Vinetele vor absorbi destul de mult ulei. După aceea toacă ceapa mărunt (sau mai mare dacă îți place să simți gustul de ceapă mai bine), potrivește de sare și lămâie dacă îți place ca salata să fie mai acrișoară.
Poftă bună!