Ușor și rapid de preparat, fără coacere, este chiar ideal acest Desert la cupă cu biscuiți oreo și mousse de ciocolată alba și neagră, pentru atunci când ai poftă de ceva dulce, dar și pentru atunci când aveți musafiri.
Rețeta Desert la cupă cu biscuiți oreo și mousse de ciocolată alba și neagră - Ingrediente
- 250 gr biscuiți tip Oreo
- 50 gr unt (pentru topit, 82 % grasime)
- 200 gr ciocolată neagră minim 52 % cacao
- 400 ml frișcă lichidă
- albusurile de la 2 ouă
- 80 gr zahăr pudră
- 220 gr ciocolată albă
- 100 gr mascarpone
- 1 linguriță lichior de portocale (opțional)
- 1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie, de calitate
- 100 gr ciocolată cu lapte, pentru decor
- 200 gr zmeură sau căpșuni
- 100 gr isomalt
- Glitter auriu
Rețeta Desert la cupă cu biscuiți oreo și mousse de ciocolată alba și neagră - Preparare
Se macină biscuițiii și se amestecă cu untul topit.
Se așază la baza cupelor și se dau la rece pentru 15-20 de minute.
Între timp se prepară mousse de ciocolată neagră și alba.
Pentru mousse de ciocolată neagră se încălzesc 200 ml frișcă și se topesc 200 gr ciocolată în ea.
Crema rezultată se dă la rece 15-20 de minute, apoi se mixează până devine cremoasă.
Se mixează albușurile de la două ouă cu 50 gr zaăar pudră si se formeaza o bezea care se încorporează în crema de ciocolată.
Pentru mousse de ciocolată alba, se topesc 220 gr ciocolată alba în 100 ml frișcă lichidă, încălzită. Compoziția se dă la rece, apoi se mixează. Se încorporează, folosind o spatula, 100 gr frișcă bătută și 100 gr mascarpone frecat cu 50 gr zahăr. Se adaugă, optional, 1 linguriță lichior de portocale și esențîă de vanilie.
Fiecare mousse se așază peste blatul de biscuiți, în monodoze, folosind un poche cu dui.
Se decorează cu fructe, frunze de menta, isomalt topit și modelat, ciocolată topită și modelată. etc
Tort de morcovi și mere cu cremă de brânză... Lapte de pasăre reinterpetat pentru mic dejun...