Rețeta de dulceață de trandafiri este mai laborioasă, dar merită din plin tot efortul, iar siropul de trandafiri va fi un adevărat răsfăț, mai ales vara, servit cu apă minerală și cuburi de gheață.
Rețeta Dulceață de trandafiri - Ingrediente:
- 500 g petale de trandafiri
- 1 litru apă
- 1k g zahăr
- 1 plic sare de lămâie
Rețeta Dulceață de trandafiri - Preparare
Se aleg petalele de la trandafirii parfumați, speciali pentru dulceață. Se îndepărtează partea albă dinpre interiorul petalelor și se clătesc bine cu apă rece și se lasă la scurs.
Se presară peste petalele de trandafiri sare de lămâie și se freacă bine, până se formează puțin lichid.
Sarea de lămâie va intensifica culoarea dulceței, dar va fi în același timp și un bun conservant pentru aceasta.
Se pune apa cu zahărul la fiert și se lasă până se formează un sirop consistent, apoi se adaugă petalele de trandafiri cu lichidul rezultat.
Citește și: Rețeta Dulceață de rubarbă, simplă, delicioasă și frumos colorată
Se lasă delicioasa dulceață de trandafiri să fiarbă până se îngrăașă, iar siropul trece testul bulei picurate în apă.
Se ia puțin sirop într-o linguriță și se picură într-un pahar cu apă. Dacă se formează o biluță, sau o bulă, înseamnă că dulceața este fiartă. Dacă siropul se împrăștie în apă, se mai lasă dulceața de trandafiri să fiarbă.
Când este gata, se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se înfiletează rapid capacele și se întorc borcanele învers. Se învelesc în pături și se lasă acolo până se răcesc definitiv.
Citește și: Rețetă de sirop concentrat din flori de salcâm
Rețeta Sirop de trandafiri - Ingrediente:
- aprox. 50 trandafiri roz, parfumați
- 3 l apă
- 1 kg zahăr
- zeama de la o lămâie mare sau un plic sare de lămâie
Rețeta Sirop de trandafiri - Preparare
Se desfac trandafirii petală cu petală și se spală foarte bine, pentru a elimina impuritățile, apoi se stropesc bine cu zeama de lămâie, sau se freacă cu sare de lămâie.
Se pun într-un vas încăpător, se adaugă apa și se pun la fiert pentru 10-15 minute, apoi se scurge apa, se adaugă zahărul și se piune din nou la fiert până se obține un sirop consistent și frumos colorat.
Siropul de trandafiri se pune fierbinte în sticle sterilizate și se lasă să se răcească, apoi se trece în cămară.
Este foarte bun cu apă minerală, sau apă plată.
Rețetă de fursecuri boabe de cafea. Rețetă de fursecuri cu aromă de cafea, din bucătăria turcească... Rețetă de Tort cu mousse de ciocolată și mousse de căpșuni, perfectă pentru aniversări, sau evenimente festive...