Antena Căutare

Carnea de miel e periculoasă pentru cei care suferă de aceste boli. De ce nu trebuie consumată cu mămăligă, pâine sau cartofi

Carnea de miel este bogată în fier și e o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, însă nu este recomandată tuturor. Se pare că aceasta conține și multe proteine ușor digerabile, dar este periculoasă pentru persoanele care suferă de anumite boli.

Carnea de miel este bogată în fier și e o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, însă nu este recomandată tuturor. Se pare că aceasta conține și multe proteine ușor digerabile, dar este periculoase pentru persoanele care suferă de anumite boli. | Shutterstock.com

Carnea de miel este roșie, așa că are fier și este ideală pentru combaterea anemiei. De asemenea, conține vitamine din complexul B și de potasiu. Din păcate, este greu de digerat pentru că nu are fibre și este bogată caloric.

Pentru cine e periculoasă carnea de miel

Deși are o mulțime de beneficii, carnea de miel nu este recomandată celor care au probleme cu ficatul, rinichii, pancreasul sau suferă de afecțiuni cardio-vasculare. În cazul celor care au aceste boli și au mai ținut și post, este indicat să o consume cu moderație.

Citește și: Ce semnificații au pasca, oul roșu, cozonacul și mielul de Paște. De ce mâncăm aceste alimente în zi de sărbătoare

Articolul continuă după reclamă

Cea mai bună carne de miel este cea care provine de la un animal care a avut în jude de 14 kilograme. Asta pentru că, dacă mielul a fost mai mic, carnea va avea o cantitate mai mare de proteine tip colagenic, care se digeră mult mai greu.

Potrivit medicului Mencinicopschi, citat de DcNews, cel mai bine este să gătim carnea de miel la cuptor, la grătar sau stufat, dar poate fi consumată și în ciorba acrită cu borș.

De ce carnea de miel nu se consumă cu mămăligă sau cartofi

Specialistul a mai precizat că această carne nu se consumă cu garnitură de orez, cartofi, paste, dar nici cu pâine sau mămăligă. Asta pentru că aceste produse o vor face și mai greu de digerat.

Citeșe și: Cum să faci mămăligă pripită la fel ca la bunica acasă

Singura care este indicată este garnitura de legume deoarece fibrele din acestea ajută digestia. Când vine vorba despre condimente, cele mai potrivite sunt cele amare, adică rozmarin, cicoare, salvie, fiindcă stimulează secreția bilei.

Citește și: Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar

Cum alegi cea mai bună carne de miel

Există câteva reguli care te vor ajuta să alegi cea mai bună și proaspătă carne de miel pentru Paște 2022. Iată ce trebuie să faci:

Recomandat este să cumperi carnea din locuri sigure, adică spații special amenajate și autorizate sanitar-veterinar.

Citește și: Cât se fierbe mămăliga. Trucuri de la bunica

Greutatea mielului trebuie să fie în jur de 14 kilograme pentru că, dacă este mai mic, va conține mai multe purine, care-l fac greu de digerat.

Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul

Trebuie să știi că organele se alterează mai ușor decât carnea, așa că este bine să fie mirosite înainte de a le cumpăra și să fie verificate de noduli.

Trebuie acordată o mare atenție aspectului pe care îl are carnea de miel. Cea proaspătă este rozalie, nu roșie și elastică la atingere. În cazul în care se observă că bucata respectivă de carne este lipicioasă, atunci cu siguranță nu este proaspătă.

Carnea verificată este obligatoriu marcată cu o ștampilă, care arată că mielul a fost sănătos.

Citește și: Prea multe proteine la vârsta a treia cresc riscul de sarcopenie, boala care afectează masa musculară

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x