Antena Căutare

Lingouri de ciocolată cu piure de piersici și cremă de mascarpone

Ingrediente

  • Pentru lingouri:
  • 250 gr ciocolată neagră
  • 200 gr frișcă lichidă
  • 2 foi de gelatină
  • Piure de piersici:
  • 4 piersici din compot
  • 1 lingură zahăr
  • Cremă de mascarpone:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 lingură de zahăr
  • Fire de zahăr ars:
  • 200 gr zahăar brun
  • 4 biscuiți Oreo
  • frunze de mentă proaspată

Mod de preparare

Preparare lingouri

Se pune gelatina la hidratat în apă rece

Se mixează frișca până devine fermă.

Se topește ciocolata la bain marie, apoi se amestecă cu gelatina hidratată și topită, se adaugă frișca bătută, iar compoziția obținută se întinde într-o tavă dreptunghiulară și se dă la rece.

Se porționează, apoi, în forme dreptunghiulare(formă de lingou) de aproximativ 4 cm și se trec prin ciocolată rasă.

Preparare piure de piersici

Se curăță piersicile și se taie în cuburi, apoi se pun într-un vas la foc mediu, împreună cu o lingură de zahăr, pentru aproximativ 15-20 de minute, după care se trec prin blender obținând un piure care se dă la rece.

Preparare cremă

Într-un bol, se pune crema mascarpone împreună cu frișca si o lingură de zahar, apoi se mixează până se obține o cremă omogenă, care se dă la rece.

Preparare fire de zahăr ars

Se caramelizează zahărul împreună cu o lingură de apă pâna se formează caramelul, pe care îl întindem pe foaie de hârtie în fire subțiri.

Din biscuiții Oreo îndepartăm crema, apoi îi mărunțim să obținem o pudră.

Servim lingourile de ciocolată cu crema de mascarpone, piureul de piersici și le decorăm cu fire de zahăr ars, pudră de biscuiți Oreo și frunze de mentă.

Piept de rața cu piure de varză și sos de rodie... Ravioli cu somon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
x