Antena Căutare

Mâncare românească reinterpretată. Rețeta Ostropel de pui

Nu ai cum să nu adori o mâncare românească chiar și interpretată, cum ar fi un ostropel de pui!

Mâncare românească reinterpretată. Rețeta Ostropel de pui
Ostropel de pui reinterpretat | Chefi la cuțite

Andrei Tache, un concurent cu adevărat surprinzător din ediția 13 a sezonului 8 „Chefi la cuțite” a vrut să-i surprindă pe cei trei chefi cu o rețetă reinterpretată de mâncare românească, adaptată după o mai veche rețetă a lui Chef Florin Dumitrescu.

El i-a surprins, de fapt, pe cei trei carismatici chefi cu o poveste impresionantă de viață, trăită ca pe platourile de la Hollywood.

Citește și: Ostropel de pui. Rețetă tradițională românească

Mâncare românească reinterpretată. Rețeta Ostropel de pui - Ingrediente:


  • 1 buc. piept de pui cu piele și os
  • 500 gr tacâmuri de pui
  • 1 căpățână de usturoi
  • 500 gr roșii in conservă
  • 4 buc. ceapă
  • 2 foi de dafidn
  • 30 gr cimbru proaspăt
  • 120 gr unt
  • 400 gr morcovi baby cu frunze
  • 2 buc. păstârnac
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 țelină
  • ulei floarea soarelui
  • sare și piper

Citește și: Ostropel de pui ca la bunica acasă. Rețetă tradițională românească


Mâncare românească reinterpretată. Rețeta Ostropel de pui - Preparare

Se pune carnea de pui la fiert în oala sub presiune, împreuna cu rădăcinoasele curățate.

Se încinge ulei de floarea soarelui într-o tigaie și se pun la călit ceapa tocată mărunt și uturoiul tocat mărunt. Se adaugă foile de dafin și cimbrul.

Se amestecă până când ceapa își schimbă culoarea, apoi se adaugă roșiile. Se lasă sosul de roșii cu ceapă și usturoi să fiarbă până se reduce consistent. Apoi, se adaugă puțin câte puțin din supa de pui, până se ajunge la consistența dorită a sosului.

Se strecoară sosul, se aduce din nou la punctul de fierbere după care se adaugă untul și bucățile din pieptul de pui.

Citește și: Ostropel de pui. Rețetă tradițională de ostropel, ca la mama acasă

Se mai lasă la fiert deliciosul ostropel de pui până când se întrepătrund bine gusturile.

O mâncare românească extrem de gustoasă, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.

Spor la preparat mâncare românească reinterpretată după rețeta de ostropel de pui și poftă bună la savurat!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

File de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry... Lasagna cu vinete la cuptor și lipii cu ierburi aromate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x