Vrei să încerci ceva cu adevărat gustos și savuros? Atunci ce zici de o rețetă arăbească de orez mujaddara?
Ai nevoie de:
- o cană de orez basmati
- o cană de linte verde
- ceapă (de preferat roșie)
- condimente (sare, piper, coriandru, chimion, după gust)
Cum se face?
Se fierbe orezul basmati după indicații. Lasă lintea la muiat în apă câteva ore, apoi o fierbi și pe ea. Când ambele ingrediente sunt fierte bine, amestecă-le până devine totul uniform, adaugă condimente după gust. Taie ceapa felii și călește-o în lei. Când devine caramelizată și dulce toarnă totul peste platoul în care ai așezat orezul cu linte.
Se poate servi simplu sau cu iaurt!
Poftă bună!
Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți dezvăluie o rețetă unică, CICHIRI, rivalul mai ieftin și mai bun al MICULU... Cea mai simplă prăjitură DIN LUME. Conține doar trei ingrediente și este gata în 15 minute...