- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Preparatele cu foie gras sunt considerate delicatese culinare atât pentru că sunt tare gustoase, dar și pentru că nu oricine știe să le gătească corect sau să le combine perfect cu alte ingrediente, ca în rețeta noastră de notă maximă: ”Mușchi de vită cu foie gras și trufe”.
Zannidache Hubert Edmond, un concurent de 22 de ani din prima ediție a sezonului 8 de la Chefi la cuțite, Zanni, după cum îi spun prietenii i-a cucerit pe cei trei chefi cu preparatul său, dar și cu povestea de viață plină de peripeții și neprevăzut.
Rețeta Mușchi de vită cu foie gras și trufe - Ingrediente:
- 480 g mușchi de vită, fasonat
- 160 g foie gras, escalop
- sos de trufe
- trufe proaspete
- reducție de soia
- puțin unt
- sare și piper
- microgreens
Rețeta Mușchi de vită cu foie gras și trufe - Preparare
Mușchiul de vită se taie în felii de aproximativ 3- 4 cm grosime, se asezonează cu sare și piper si se prăjește în tigaia bine încinsă, uns foarte puțin cu unt. Pentru o prăjire uniformă, se întorc constant bucățile de mușchi și se rumenesc pe toate părțile, timp de 3-4 minute, astfel încât să rămână roze la interior.
În aceeași tigaie antiaderentă se prăjesc și bucățile de ficat, la foc mediu spre mare, fără pic de grăsime. Găsimea se va cumula în tigaie de la bucățile de ficat, iar acestea se vor rumeni, în grăsimea proprie, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Citește și: Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți
Rețeta în principiu este simplă, doar trebuie avut grijă la timpii de gătire ai preparatelor. Bucățile de foie gras se rumenesc mult mairapid decât cele de mușchi de vită, nu le trebuie mai mult de un minut pe fiecare parte.
După ce sunt gata ambele preparate, se așază pe farfurii mai întâi mușchiul de vită care se glazurează cu puțină reducție de soia. Peste acesta se așază bucățile de foie gras, care la rândul lor se glazurează cu puțin sos de trufe.
Pentru un plus de gust se mai adaugă și trufe proaspete, iar pentru decor și prospețime, microgreens.
Mare atenție trebuie și la dozajul sosurilor pentru a nu influența gustul preparatelor.