Antena Căutare

Mușchi de vită cu foie gras și trufe. O combinație de notă maximă!

Preparatele cu foie gras sunt considerate delicatese culinare atât pentru că sunt tare gustoase, dar și pentru că nu oricine știe să le gătească corect sau să le combine perfect cu alte ingrediente, ca în rețeta noastră de notă maximă: ”Mușchi de vită cu foie gras și trufe”.

Mușchi de vită cu foie gras și trufe. O combinație de notă maximă!
Mușchi de vită cu foie gras și trufe

Preparatele cu foie gras sunt considerate delicatese culinare atât pentru că sunt tare gustoase, dar și pentru că nu oricine știe să le gătească corect sau să le combine perfect cu alte ingrediente, ca în rețeta noastră de notă maximă: ”Mușchi de vită cu foie gras și trufe”.

Zannidache Hubert Edmond, un concurent de 22 de ani din prima ediție a sezonului 8 de la Chefi la cuțite, Zanni, după cum îi spun prietenii i-a cucerit pe cei trei chefi cu preparatul său, dar și cu povestea de viață plină de peripeții și neprevăzut.

Rețeta Mușchi de vită cu foie gras și trufe - Ingrediente:


  • 480 g mușchi de vită, fasonat
  • 160 g foie gras, escalop
  • sos de trufe
  • trufe proaspete
  • reducție de soia
  • puțin unt
  • sare și piper
  • microgreens

Rețeta Mușchi de vită cu foie gras și trufe - Preparare

Mușchiul de vită se taie în felii de aproximativ 3- 4 cm grosime, se asezonează cu sare și piper si se prăjește în tigaia bine încinsă, uns foarte puțin cu unt. Pentru o prăjire uniformă, se întorc constant bucățile de mușchi și se rumenesc pe toate părțile, timp de 3-4 minute, astfel încât să rămână roze la interior.

În aceeași tigaie antiaderentă se prăjesc și bucățile de ficat, la foc mediu spre mare, fără pic de grăsime. Găsimea se va cumula în tigaie de la bucățile de ficat, iar acestea se vor rumeni, în grăsimea proprie, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Citește și: Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți

Rețeta în principiu este simplă, doar trebuie avut grijă la timpii de gătire ai preparatelor. Bucățile de foie gras se rumenesc mult mairapid decât cele de mușchi de vită, nu le trebuie mai mult de un minut pe fiecare parte.

După ce sunt gata ambele preparate, se așază pe farfurii mai întâi mușchiul de vită care se glazurează cu puțină reducție de soia. Peste acesta se așază bucățile de foie gras, care la rândul lor se glazurează cu puțin sos de trufe.

Citește și: Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie. Un preparat gustos și spectaculos demn de orice concurs culinar

Pentru un plus de gust se mai adaugă și trufe proaspete, iar pentru decor și prospețime, microgreens.

Mare atenție trebuie și la dozajul sosurilor pentru a nu influența gustul preparatelor.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți... Omletă tricoloră cu influențe din Tanzania. Rețetă de mic dejun plin de nutrienți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x