Negresa este o prăjitură îndrăgită de toți iubitorii de dulce, iar combinată cu diverse sosuri sau creme, cum este și această negresă cu ciocolată și sos de vanilie, va fi un deliciu garantat.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 albușuri
- 150 g zahăr
- 125 g făină
- 200 g ciocolată amăruie(74%)
- 150 g unt(65%)
- 50 ml lapte
- 1 praf sare
- 1 linguriță praf de copt
- Pentru sos de vanilie:
- 4 gălbenușuri
- 50 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 50 g amidon
- 350 ml lapte
- 2 lingurițe esență de vanilie
Mod de preparare negresă cu ciocolată și sos de vanilie
Pentru preparare blat, punem într-un vas, pe foc, laptele, untul tăiat în bucăți mici și ciocolata ruptă în bucăți.
Amestecăm până la topirea acestora și la omogenizarea compoziției.
O lăsăm să se tempereze ușor.
Mixăm albușurile spumă cu puțină sare, adăugăm, treptat, zahărul, obținând o bezea fermă.
Încorcorăm compoziția de ciocolată în ea, apoi adăugăm făina amestecată cu praf de copt.
Punem compoziția în boluri unse cu ulei și le dăm la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Pentru sosul de vanilie, mixăm gălbenușurile cu puțină sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu lapte.
Adăugăm amidonul și fierbem sosul până se îngroașă, amestecând continuu, în el.
Înainte de a-l ridica de pe foc, adăugăm și esența.
Servim delicioasa negresă cu ciocolată și sos de vanilie, alături de fructele preferate.