Oricât te-ai abține de la dulciuri, o porție de negresă, chiar și de post, nu poți refuza.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara Rețeta Negresă de post cu cafea și nuci:
- 400 g făină
- 40 g cacao
- 250 g zahăr
- 250 ml cafea fiartă
- 100 ml ulei
- un praf sare
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 100 g nuci tăiate grosier
- 400 g gem de prune
Rețeta Negresă de post cu aromă de cafea și nuci - Mod de preparare
Amestecăm într-un vas ingredientele solide: făina, zahărul, cacaua și sarea.
Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie.
Cafeaua fiartă și răcită( la latitudinea fiecăruia cât de tare este preparată), se amestecă cu uleiul.
Peste ingredientele solide, adăugăm ingredientele lichide plus bicarbonatul stins în zeama de lămâie.
Le omogenizăm, apoi adăugăm jumătate din cantitatea de nuci tăiate grosier.
Din aceeași categorie mai vedeți și:
Tapetăm o tavă de 20/20 cm cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă de post cu cafea și nucă în ea.
O dăm la cuptorul preîncălzit în prealabil, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Lăsăm Negresa de post cu aromă de cafea și nuci să se răcească și întindem gemul de prune deasupra, apoi presărăm restul de nucă tăiată grosier.
Este foarte gustoasă și aromată această minunată negresă de post cu aromă de cafea și nuci!
Ciorbă de lobodă roșie cu salată verde. O ciorbă de primăvară din bucătăria lui Vlăduț.... Supă cremă de urzici cu spanac, o delicatesă de primăvară plină de vitamine...