Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Paste Filip-gineze servite cu cocktail. O rețetă inedită de paste dintr-un aluat interesant

Concurenți în sezonul 8 ”Chefi la cuțite”, Alexandru Abagiu și Radu Vlăduț au făcut spectacol în bucătărie pregătind o rețetă specială de paste, inspirată din aventurile lor prin Filipine și Taiwan, pe care au denumit-o ”Paste Filip-gineze”.

Paste Filip-gineze servite cu cocktail

Concurenți în sezonul 8 ”Chefi la cuțite”, Alexandru Abagiu și Radu Vlăduț au făcut spectacol în bucătărie pregătind o rețetă specială de paste, inspirată din aventurile lor prin Filipine și Taiwan, pe care au denumit-o ”Paste Filip-gineze”.

Este o rețetă inedită de paste dintr-un aluat interesant, cu gin, cu decoct de creveți, iar alături de paste au pregătit și un cocktail după o rețetă proprie.

Iată ce ingrediente au folosit carismaticii concurenți, pentru Rețeta de Paste Filip-gineze:


  • 400 gr făină
  • 4 ouă mari
  • un praf de sare
  • 2 buc. ceapă albă
  • usturoi
  • unt
  • ulei de măsline
  • busuioc verde
  • creveti jumbo congelați
  • lime
  • apa tonică, rece
  • cardamon
  • piper de mai multe tipuri
  • puțină smântână lichidă
  • cremă de brânză
  • icre negre
  • dulceață de ardei

Cum se prepară Rețeta de Paste Filip-gineze?

Se pregătește aluatul de paste din făină, ouă, un praf de sare și un decoct de creveți trași la tigaie cu puțin unt, usturoi și ceapă, dar și puțin gin și puțin cardamon. Mixul de creveți se trece prin blender, transformându-l într-o pastă care se adaugă la ingredientele clasice pentru paste. Se omogenizează aluatul și se lasă la uscat 30 de minute, apoi se trece prin mașina de făcut paste.

Între timp, se prepară creveții și sosul.

Se pune puțin ulei de măsline la încins, se adaugă ceapa tocată și 2 căței de usturoi. Se adaugă și creveții și se rumenesc ușor, apoi se sting cu gin. Se asezonează cu sare, piper de mai multe feluri, proaspăt măcinat, zeamă de lime și puțin cardamon. La final, se adaugă unt, pentru cremozitate.

Citește și: Rețeta Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz

Se scot creveții și se păstrează la cald, iar în tigaia de pe foc, cu ceapa și restul ingredientelor se vor adăuga pastele fierte și scurse. Se amestecă bine să se înnobileze cu sosul cremos și se mai adaugă smântână lichidă și, după necesitate, puțină apă din cea în care au fiert.

Farfuria în care se servesc pastele se va glazura cu dulceață de ardei iuți. Apoi se vor așeza pastele cu sos, creveți de jur împrejur, iar deasupra lor se așază o cupă dintr-o delicioasă cremă de brânză și icre negre.

Două fire de chives, sau o frunză de busuic vorfi suficiente pentru decor.

Pastele filip-gineze sunt delicioase servite cu un cocktail de gin!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Video