Ingrediente:
- 4 buc. porumbel
- 1 kg urzici
- 2 buc morcovi
- 100 gr țelină
- 1 l bere neagră nefiltrată
- 100 gr slănină
- 20 gr usturoi
- 200 gr unt
- 100 gr făină
- 200 gr zahăr brun
- 200 ml ulei de măsline
- 20 gr sare, piper
- 1 kg gheață
Mod de preparare
Se fasoneaza pieptul și pulpele de porumbel, pe care le condimentăm cu sare, piper și ulei de măsline, iar carcasa o vom lăsa pentru pregătirea unei supe, pe care o folosim la sos.
Pentru supă, punem 1 l de apa la fiert cu carcasă de porumbel și 2 morcovi tăiați rondele. O lăsăm să fiarbă aprox o jumătate de oră.
Pentru sos, punem berea neagră la fiert până se reduce.
Între timp prăjim intr-o tigaie ceramica Regis Stone slănina tăiată în cubulețe mici și o adăugăm peste bere, împreună cu puțină grăsime.
Echilibrăm gustul cu puțină supă de porumbel și zahăr brun.
Pentru garnitură, se blanșează urzicile timp de 30 secunde, se răcesc în apă cu gheață iar apoi se strecoară.
După strecurare se pun urzicile la la prăjit cu puțin unt, sare, piper, usturoi și ulei de măsline.
În același timp, se prăjesc și pieptul și pulpele de porumbel, la foc mediu, până devin puțin crocante la exterior și dacă este nevoie se întroduc la cuptor 3 min.
La final se montează toate în farfurie.
Poftă bună!
Un desert demenţial! Prăjitura "Murra", un preparat cu mure şi afine ce-ţi alintă papilele... Alivancă bucovineană...