Antena Căutare

Prăjitura Televizor. Una dintre cele mai gustoase, aspectuoase și spornice prăjituri, perfectă pentru o masă festivă!

Prăjitura Televizor - combinație de trei gusturi într-o singură prăjitură: dulce, amărui și acrișor. Iar glazura de ciocolată ușor amăruie, îi va desăvârși, total, gustul.

Prăjitura Televizor - combinație de trei gusturi într-o singură prăjitură: dulce, amărui și acrișor. Iar glazura de ciocolată ușor amăruie, îi va desăvârși, total, gustul.

Ingrediente

  • Foi maro:
  • 2 ouă medii
  • 150 ml lapte rece
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 5 g praf de copt
  • 550 g făină
  • 50 g cacao
  • 8 ml esență de rom
  • un praf de sare
  • Blat de pandișpan:
  • 6 ouă medii
  • 150 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 50 ml de ulei
  • 150 g făină
  • un praf sare
  • 8 ml esență de lămâie
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 300 g unt, cu 82% grăsime
  • 100 g făină
  • 50 g amidon
  • 8 ml esență de vanilie
  • zeama de la o lămâie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amăruie
  • 100 ml smantană pentru frișcă
  • În plus:
  • 400 g gem de caise acrișor

Mod de preparare prăjitura Televizor

Articolul continuă după reclamă

Preparare foi maro pentru prăjitura Televizor.
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru, să nu omitem vreunul.
Mixăm cele două ouă cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin spumoase.
Dizolvăm bicarbonatul în zeama de lămâie.
Făina o cernem împreună cu praful de copt și cacaua.
Peste ouăle mixate, adăugăm, pe rând, uleiul, laptele, bicarbonatul stins în zeama de lămâie și esența.
Omogenizăm compoziția după fiecare ingredient adăugat.
Apoi, încorporăm amestecul de făină, cacao și praf de copt adăugându-l treptat.
Aluatul rezultat va fi unul nelipicios și ușor ferm.
Îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, la loc răcoros.
Apoi, îl împărțim în două părți egale.
Întindem fiecare parte de aluat pe masa înfăinată, în câte o foaie de dimensiunea tăvii.
Coacem, pe rând, cele două foi, pe dosul tăvii, pentru 3-4 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
Ungem tava cu ulei și presărăm puțină făină pe ea, înainte de a așeza foaia.

Preparare pandișpan.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Presărăm puțină sare peste gălbenușuri și le frecăm pentru a li se intensifica culoarea.
Ideal ar fi să folosim ouă de la găini de curte, dacă avem. Culoarea pandișpanului va fi de un galben intens.
Presărăm puțină sare și peste albușuri și le mixăm spumă.
Adăugăm, treptat, zahărul și puțină zeamă de lămâie și le mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Zeama de lămâie ajută bezeaua să devină mai fermă.
Scoatem mixerul și introducem o spatulă de silicon sau de lemn.
Adăugăm gălbenușurile și le încorporăm ușor în bezea, cu mișcări ferme, de jos în sus.
Procedăm așa pentru a nu se lăsa bezeaua și a rămâne aerată.
Apoi adăugăm uleiul, esența și, treptat, făina.
Omogenizăm compoziția și o întindem uniform în tava tapetată cu hârtie de copt, la bază.
Pereții laterali ai tăvii îi ungem cu ulei și presărăm zahăr pudră pe ei.
Zahărul pudră ajută la desprinderea blatului după coacere, fiind mai eficient decât făina.
Coacem pandișpanul pentru 35 de minute, la 180 de grade, dar ne asigurăm de coacerea lui, făcând testul cu scobitoarea.
Testul îl facem în ultimele 5 minute.
Scoatem tava la marginea cuptorului, înfigem rapid scobitoarea în mijlocul pandișpanului și o ridicăm.
Aceasta trebuie să iasă curată, dacă pandișpanul este copt.
Dacă iese umedă, mai lăsăm pandișpanul în cuptor 7-8 minute.

Preparare cremă.
Amestecăm într-un vas, făina cu amidonul și le diluăm cu puțin lapte rece.
Restul de lapte îl punem la fiert cu un praf de sare și zahărul.
Când laptele atinge punctul de fierbere, adăugăm amestecul de făină cu amidon, în fir subțire, amestecând intens în vas.
Amestecăm continuu în cremă, cu o spatulă, sau un tel în formă de pară, până când crema se îngroașă ca o budincă.
Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm esența și acoperim crema cu o folie, direct peste ea, pentru a nu prinde crustă.
O lăsăm să se răcească.
Scoatem untul din frigider și îl tinem la temperatura camerei cu 10-15 minute înainte de a-l adăuga în cremă.
Mixăm untul cu zahărul vanilat și adăugăm puțin câte puțin din crema rece, omogenizând compoziția de fiecare dată.

Asamblare prăjitura Televizor.
Așezăm în tava curățată, prima foaie maro.
O ungem cu jumătate din gemul de caise și întindem jumătate din cremă peste acesta.
Așezăm peste cremă, pandișpanul.
Îl ungem cu restul de gem, întindem restul de cremă și așezăm peste aceasta, cealaltă foaie maro.
Acoperim prăjitura cu hârtie de copt, sau folie și așezăm peste ea o greutate: o carte, un tocător, ce avem la îndemână.
Dăm prăjitura la rece, de pe o zi pe alta, de preferință, pentru a se hidrata bine foile și a se putea porționa frumos.
Dacă murim de poftă, în câteva ore putem să ne răsfățăm cu colțurile prăjiturii, care sunt cele mai bune. :)

Preparare glazură.
Topim ciocolata, ruptă în bucăți mici, în smântâna pentru frișcă, încălzită până aproape de punctul de fierbere.
Amestecăm intens până se topește și se omogenizează și întindem glazura fierbinte, peste prăjitura frăgezită deja.
Lăsăm glazura să se răcească și să se întărească, apoi putem porționa prăjitura Televizor și servi cu mare poftă.

Sursa: retetepentrutoategusturile.ro

Brăduți de Crăciun. Ușor și rapid de preparat și de mare efect printre fursecurile meselor de Sărbători... Cornulețe în formă de potcoave, cu vanilie și nuci. Atât de fragede și delicioase, că dispar rapid de pe mese!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Tudor Popinceanu vrea să-i cucerească pe jurați în audițiile noului sezon Chefi la cuțite. La ce universitate culinară a studiat
Tudor Popinceanu vrea să-i cucerească pe jurați în audițiile noului sezon Chefi la cuțite. La ce universitate...
Nominalizările la Premiile Grammy 2026. Artiștii care concurează la cele mai multe categorii
Nominalizările la Premiile Grammy 2026. Artiștii care concurează la cele mai multe categorii Catine.ro
Cum faci cel mai gustos grătar! Secretele lui Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite pentru cel mai reușit grătar
Cum faci cel mai gustos grătar! Secretele lui Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite pentru cel mai reușit...
Başak Gümülcinelioğlu și Çağrı Çıtanak au devenit părinți pentru prima oară. Ce fotografie a publicat actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu și Çağrı Çıtanak au devenit părinți pentru prima oară. Ce fotografie a publicat... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Cum a explicat CCR motivul pentru care a respins legea Guvernului Bolojan privind pensiile magistraților. 4 judecători au avut altă opinie
Cum a explicat CCR motivul pentru care a respins legea Guvernului Bolojan privind pensiile magistraților. 4... Libertatea.ro
Avion pe străzile din București, la ceas de noapte. „Fraților, a aterizat avionul pe linia de tramvai”. Imagini reale și virale pe TikTok. Unde e dusă aeronava VIDEO
Avion pe străzile din București, la ceas de noapte. „Fraților, a aterizat avionul pe linia de... Ziare.com
“A pierdut milioane de euro”. Când a renunţat milionarul celebru la cetăţenia română. Ce i s-a putut întâmpla
“A pierdut milioane de euro”. Când a renunţat milionarul celebru la cetăţenia română. Ce i s-a... AntenaSport
Nadia Comăneci, omagiată cu o pictură murală din Onești. Sportiva, profund impresionată: „O celebrare a colegilor mei de echipă și a sportului.”
Nadia Comăneci, omagiată cu o pictură murală din Onești. Sportiva, profund impresionată: „O celebrare a... Elle
Care sunt efectele fenomenului de Lună Plină din noaptea de 5-6 noiembrie 2025. Ce este bine și ce nu să faci
Care sunt efectele fenomenului de Lună Plină din noaptea de 5-6 noiembrie 2025. Ce este bine și ce nu să faci Spynews.ro
Previziuni sumbre pentru Nicușor Dan, pentru finalul anului! Carmen Harra a vorbit despre data de naștere a președintelui
Previziuni sumbre pentru Nicușor Dan, pentru finalul anului! Carmen Harra a vorbit despre data de naștere a... BZI
Andreea Marin a dat vestea cea mare! „Din nou împreună!“
Andreea Marin a dat vestea cea mare! „Din nou împreună!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Rețetă de ceapă roșie murată. Cum să o prepari rapid la tine acasă
Rețetă de ceapă roșie murată. Cum să o prepari rapid la tine acasă HelloTaste.ro
Cine e Cătălina Jacob, care va reprezenta România la Miss Univers 2025. Are dublă cetățenie și la 18 ani s-a mutat în Milano
Cine e Cătălina Jacob, care va reprezenta România la Miss Univers 2025. Are dublă cetățenie și la 18 ani s-a... Antena3.ro
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit useit
Horoscopul zilei de 9 noiembrie 2025. Gemenii iau decizii radicale. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 noiembrie 2025. Gemenii iau decizii radicale. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal, 10 - 16 noiembrie 2025. Este momentul să acționezi pentru împlinirea viselor tale
Horoscop săptămânal, 10 - 16 noiembrie 2025. Este momentul să acționezi pentru împlinirea viselor tale Jurnalul
David Popovici și membri ai Lotului Național de Canotaj premiază 35 de tineri excepționali
David Popovici și membri ai Lotului Național de Canotaj premiază 35 de tineri excepționali Kudika
Elena Băsescu a ajuns de nerecunoscut! Operaţiile estetice au schimbat-o total, mulţi spun că e prea mult. Imaginile momentului
Elena Băsescu a ajuns de nerecunoscut! Operaţiile estetice au schimbat-o total, mulţi spun că e prea mult.... Playtech
Stând liniștiși la moaște, românii l-au zărit și au început să strige și să aplaude frenetic!! Cine este personajul care a tulburat liniștea pelerinilor
Stând liniștiși la moaște, românii l-au zărit și au început să strige și să aplaude frenetic!! Cine este... Redactia.ro
EXCLUSIV. Mărturia şoferului implicat în accidentul sinistru din Bucureşti: Angajaţii STB au slăbit cablul
EXCLUSIV. Mărturia şoferului implicat în accidentul sinistru din Bucureşti: Angajaţii STB au slăbit cablul Observator
Câte repetări și serii să faci pentru creșterea masei musculare dacă ești începător
Câte repetări și serii să faci pentru creșterea masei musculare dacă ești începător MediCOOL
Plăcintă cu dovleac în stil american, rețeta clasică
Plăcintă cu dovleac în stil american, rețeta clasică HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Zodia care își schimbă radical viața în luna noiembrie 2025. Acești nativi vor face o detoxifiere fizică și mentală
Zodia care își schimbă radical viața în luna noiembrie 2025. Acești nativi vor face o detoxifiere fizică și... Gandul
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Este bine să vă certați în fața copiilor? Psihologii explică ce se întâmplă cu cei mici când asistă la conflicte?
Este bine să vă certați în fața copiilor? Psihologii explică ce se întâmplă cu cei mici când asistă la... DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile UseIT
Chiftele de conopidă cu sos de roșii, perfecte pentru orice masă din zi
Chiftele de conopidă cu sos de roșii, perfecte pentru orice masă din zi Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x