- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sosul este demențial de gustos, ușor picant și fructat, iar carnea fragedă tăiată în cuburi mici, se asortează perfect cu așa sos.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de antricot de vițel în sos delicios, inspirată din bucătăria orientală:
- 1 kg antricot de vițel
- 750 ml vin rose
- 100 g curmale
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4-5 ardei roșii( gras, sau capia)
- 1 ardei iute, roșu
- 1 linguriță muștar frantuzesc
- 1 linguriță muștar boabe
- 1 linguriță muștar cu verdețuri
- cimbru
- pătrunjel verde
- 1-2 crenguțe rozmarin
- sare
- 4-5 căței de usturoi
- ulei
Rețetă de antricot de vițel în sos delicios, inspirată din bucătăria orientală - Mod de preparare
Antricotul de vițel se taie în cuburi și se pune la fiert în apă cât să fie acoperit.
Se adaugă și câțiva stropi de ulei.
Când carnea se pătrunde ușor, se adaugă o ceapă tocată solzișori și un morcov tăiat rondele.
Se lasă să fiarbă în continuare, până scade apa, și se asezonează cu sare. Se adaugă vinul rose, iar când se evaporă alcoolul, se adaugă o linguriță de miere și puțin ardei iute, tăiat în rondele.
Citește și: Cum faci cea mai gustoasă tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați
Între timp, într-o tigaie încăpătoare sau un tuciuleț, se încinge ulei și se călește o ceapă tocată solzișori, împreună cu ardeiul roșu tocat în cuburi. Se adaugă și usturoiul tocat rondele, puțin cimbru și puțin rozmarin și se picură puțină apă.
După ce s-au călit bine legumele, se trec prin blender, împreună cu curmalele, rezultând un sos cremos și fin.
Se adaugă sosul peste carnea bine pătrunsă, apoi se adaugă cele trei sortimente de muștar și se mai lasă antricotul de vițel pe foc 8-10 minute.
Citește și: Rețeta Cotlete de vițel cu legume cremoase
Servim acest antricot de vițel în sos delicios, preparat în stil oriental, decorat cu pătrunjel verde și rozmarin, alături de orice garnitură.
Să vă fie de folos!