Gordon Ramsay ne recomandă cotlete de vițel cu legume cremoase, tocmai potrivită pentru o cină reușită!
Ingrediente pentru 4 porții
- 4 cotlete de vițel de aprox. 200 g fiecare
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță rozmarin proaspăt, tocat
- 2-10 șalote, sau cepe foarte mici
- 150 g rădăcină de țelină
- 50 g unt
- 200 g baby spanac
- 1 lingură muștar de Dijon
- 200 ml smântână de gătit
- sare de mare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare cotlete de vițel cu legume cremoase
Curățați vcotletele, apoi puneți-le pe un tocător și aplatizați-le cu un sucitor. Ungeți-le cu ulei de măsline, presărați rozmarin peste ele și lăsați-le la odihnit, aproximativ 2 ore.
Între timp, opăriți șalotele pentru 30 de secunde, apoi scurgeți-le și clătiți-le cu apă rece, astfel, coaja se va desprinde cu ușurință. Căliți-le într-o lingură de ulei încins, într-o tigaie mică și dați-le deoparte, într-un alt vas.
Curățați țelina și tăiați-o în cuburi. Puneți la încins, uleiul rămas și 25 g unt și căliți cuburile de țelină pentru 5 minute, întorcându-le pe toate părțile. Stingeți focul și adăugați ceapa peste țelină.
Opăriți spanacul în apă clocotită timp de 1 minut, apoi scurgeți-l și treceți-l prin jet de apă rece. Lăsați-l apoi să se scurgă bine.
Adăugați peste ingredientele din tigaie, muștarul și țelina și dați-le într-un clocot. Păstrați preparatul la cald.
Acum ne ocupăm de carnea de vițel.
Încingeți o tigaie cu fund gros și neaderentă, apoi așezați cotletele de vițel pe ea. prăjiți-le câte 3-4 minute pe fiecare parte și asezonați-le cu sare și piper, în timp ce se prăjesc. Stropiți-le din când în când cu sucul lăsatb în tigaie, pentru a se frăgezi.
În 25 g unt topit, căliți spanacul scurs și împărțiți toate preparatele în patru porții. Serviți-le calde, alături de familie!
Tort cu ciocolată și caramel sărat. Rețeta lui Jamie Oliver... Prăjitura cu aluat fraged și budincă de vanilie cu mandarine. Un desert aromat și aspectuos, pentru omul pofticios!...