Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne

Se știe deja că rețetele țigănești de mâncăruri sunt foarte gustoase, pentru că sunt preparate într-un stil tradițional, cu multe ingrediente ce-și completează gusturile armonios, așa cum au demonstrat doi rromi la „Chefi la cuțite”, preparând o rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne.

tocană țigănească cu amestec de carne

Diamant și Letiția, doi rromi din Râmnicu Vâlcea, au preparat în cadrul ediției 20 din sezonul 8 Chefi la cuțite, o delicioasă mâncare țigănească cu multă carne, iar pentru servire au adus de-acasă o turtă din mălai cum numai ei știu să facă.

Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne - Ingrediente:


  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 pui fraged, de curte
  • 2 linguri de untură
  • 2-3 cepe mari
  • 4 ardei capia
  • 1 gogoșar
  • 4 ardei iuță
  • 500 gr roșii cherry
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de usturoi verde
  • sare și piper
  • 1 crenguță de cimbru

Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne - Preparare

Pulpa de porc se curăță de tendoane și se toacă în cuburi mici, care se trag la tigaie înt-o lingură de untură topită, sau de ulei. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă până se rumenesc pe toate părțile.

Într-o altă tigaie se prăjește puil tăiat în bucăți mici, tot în untură topită, sau ulei. Și acesta se asezonează cu sare și piper și se rumenește bine pe toate părțile.

Se curăță ceapa, se toacă în fâșii și se adaugă peste carnea de porc. Se amestecă bine și se lasă la călit până își schimbă culoarea.

Citește și: Rețetă de Tocană țigănească de pasăre cu gălbiori, preparată la ceaun

Se adaugă roșiile cherry tăiate în sferturi și ardeiul gogoșar tăiat în cuburi mici. Se completează cu o cană de apă fierbinte pentru a avea ingredientele lichid în care să fiarbă. Apoi se adaugă și crenguța de cimbru pentru un plus de aromă.

Ardeii capia și ardeii iuți se coc și se curăță.

Când carnea de pui este bine rumenită se adaugă în tigaia cu carne de porc. Se mai fierb împreună 10-12 minute pentru a li se întrepătrunde savoarea și se mai asezonează tocana țigănească cu cele necesare: sare și piper, dar și rondele de usturoi verde.

Delicioasa tocană țigănească cu amestec de carne se servește cu ardei copți și turtă de casă preparată din mălai cu făină și drojdie.

Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Video