Antena Căutare

Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată

Reinterpretată sau nu, rețeta tradițională de fasole cu ciolan afumat, nu poate fi decât savuroasă și de nerefuzat!

Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată
Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată

Emilia Mirea, o concurentă în vârstă de 48 de ani, președinte de ONG s- prezentat în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” îmbrăcată ca o adevărată balerină, pentru a-i surprinde pe cei trei chefi și le-a pregătit o rețetă de fasole cu ciolan afumat, așezată pe farfurie în două compartimente separate de două fire de ceapă verde.

Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată - Ingrediente:


  • 4 buc./200 gr ciolan de porc, afumate
  • 1 kg fasole prefiartă
  • 4 crenguțe cimbru uscat
  • 5-7 fire tarhon proaspăt
  • 5-7 foi de dafin uscate
  • 2 cepe albe de mărime medie
  • 5 căței de usturoi
  • 1 țelină medie
  • 4 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 cartof
  • 500 gr suc de roșii
  • 5 linguri de ulei
  • boia dulce și iute
  • chimen
  • sare și piper
  • 4 fire de mărar proaspăt
  • 8 bucăți de ceapă verde
  • 500 gr pâine de casă cu cartofi

Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată - Preparare

Se clătește în apă fierbinte carnea de porc și se pune la fiert în apă rece.

Se înlătură spuma care se formează pe parcurs.

Între timp se curăță legumele și se spală, apoi se toacă. Se spală și se toacă verdețurile.

Se clătește fasolea prefiartă și se pune la fiert în apă caldă. Se adaugă foile de dafin, foarte puțin sare piper, cartoful, cimbru, 2 morcovi, țelină și păstârnac.

Restul de legume se dau pe răzătoare pentru a le căli ușor în tigaie cu puțin ulei, pentru o intensificare a aromelor.

Citește și: Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, ca la mama acasă

Când carnea este fiartă și se desface de pe os, se scurge și se toacă în cuburi.

Se strecoară apa în care a fiert, se adaugă carnea și fasolea din celălalt vas, cu apă cu tot, dar se îndepărtează foile de dafin și cartoful.

După ce s-au călit puțin legumele, se adaugă boia iute, boia dulce, chimen măcinat, tarhon tocat și mărar.

Se amestecă să se degaje aromele, apoi se adaugă fasolea și carnea de porc scurse de zeamă. Se adaugă și sucul de roșii și se mai completează cu puțină zeamă. Se lasă să mai fiarbă fasolea cu ciolan afumat 8-10 minute, apoi se pune în farfurii.

Se așază în două părți, iar la mijoc se separă cu două fire de ceapă verde, iar între acestea un pahar cu rachiu, să pară mai rustic.

Pachețele de primăvară în foi de orez cu sos dulce-picant... Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x