Antena Căutare

Sarmale în foi de viță reinterpretate în stil asiatic, o rețetă de care te vei îndrăgosti

Ingrediente:

1 borcan foi de viță de vie la saramură

700 g- 1kg carne de broască

10 fire tinere usturoi verde

1 căpățână de usturoi

200 g ghimbir proaspăt

1 ardei iute roșu

100 g orez brun

50ml cogniac

1 conservă roșii decojite

sare

piper

300 ml sos soia

400 g iaurt grecesc 10% grăsime

8 ouă prepeliță

200 ml ulei floarea soarelui

2 linguri zahăr

frunzulițe cimbru proaspăt

Mod de preparare

În wok, se încinge uleiul de floarea soarelui, după care se adaugă carnea de broască, se amestecă bine, apoi se adaugă cogniacul, se flambează și se lasă până se rumenește.

Peste carnea de broască, după ce capătă culoare, se adaugă cățeii de usturoi tocați mărunt și ghimbir tocat mărunt, dar și usturoiul verde.

Se lasă la călit cât să se îmbine aromele și se adaugă sos de soia.

Se mai lasă în wok 2-3 minute.

Se pune orezul la fiert, dar se urmărește să fie aldente.

Se scoate compoziția din wok, se toacă mărunt și se adaugă într-un alt vas.

Peste acest amestec, se adaugă orezul brun, apoi ouăle de prepeliță, un praf de sare și unul de piper și se amestecă compoziția până se omogenizează.

Se împăturesc foile de viță cu compoziția, se așează într-o formă termorezistentă și se dau la cuptor.

Se adaugă peste sarmale roșiile tocate și se lasă la cuptor până când încep să se rumenească.

Peste sosul de soia rămas în wok se adaugă usturoiul tocat mărunt și ghimbirul apoi se folosește ca și dressing.

Tot ca și dressing se folosește și iaurtul.

Poftă bună!

Rețetă preparată de concurentul Hornet Răzvan

Desertul perfect pentru vară: cheesecake fără coacere! Un gust de care te vei îndrăgosti!... Ştrudel cu mere, gata în câteva minute! Sanda Marin, regina gospodinelor din România, îți dezvăluie cea mai simplă rețet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x