Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îți recomandă cea mai simplă și gustoasă rețetă de pilaf de post. Se fac ușor, fără prea mari bătăi de cap.
Ai nevoie de:
- 2 fire praz
- 250 g orez
- 200 g masline negre
- 1 legatura ceapa verde
- 400 g rosii in bulion
- marar
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei de masline.
Se adauga prazul si se acopera cu apa fierbinte, apoi se adauga maslinele spalate si intepate din loc in loc pentru a se patrunde mai usor si a-si lasa savoarea.
Cand prazul este bine patruns, se adauga rosiile in bulion, se potriveste gustul cu sare si piper si se transfera mancarea intr-o tava de aragaz.
Se adauga orezul, se mai completeaza cu apa fierbinte si se da totul la cuptor pana cand orezul isi mareste volumul si absoarbe sosul.
La final se adauga marar tocat.
Vezi VIDEO cu toți pașii rețetei AICI!
Plăcintă rigatoni delicioasă pentru o masă copioasă! E atât de bună încât vei mai cere o porție!... Și voi țineți post? Da, există și hamburger în varianta vegetală! E sănătos și delicios!...