Ingrediente
- Pentru 4 portii :
- 1 kg somon
- 200 g unt
- 2 lămâi
- 2 buc. broccoli
- 1 buc. țelină mare
- 1 L lapte
- 1 l smântână dulce(32% )
- 1 borcan muștar dijon boabe, dulce
- 200 ml ulei de măsline
- sare de mare
- piper
- 2 batoane scorțișoară
- 200 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Peștele se curăță de oase cu penseta, se porționează, apoi se dă la frigider.
Țelina se curăță de coajă, se taie în bucăți mai mici și se pune la fiert cu laptele și cu smântâna dulce, plus două batoane de scorțișoară.
Când țelina este fiartă bine, se ia de pe foc și se trece prin blender, transformând-o în piure.
Broccoli se blanșează puțin în apă, apoi se trage în unt într-o tigaie de foarte bună calitate (vezi gama de vase de gatit de la AloShop), apoi se asezonează cu sare și piper.
Sosul de muștar dijon se face în tigae cu smântână dulce, sare și piper.
Somonul se dă la cuptor, în tavă, cu pielea în jos, pentru a deveni crocantă.
Se montează farfuria punând piureul și broccoli pe margini, iar în mijloc, somonul și deasupra se toarnă sosul dijon.
Pentru ca paleta de culori din farfurie să fie completă o să stropim cu puțin ulei de măsline galben și presărmă puțin piper pe sosul alb.
Poftă bună!
Alivancă bucovineană... Chifteluțe în ceapă...